Walmart: Online πωλήσεις 22 δισ. δολάρια (+37%) στις ΗΠΑ

Η Walmart ανακοίνωσε τα αποτελέσματα (αρχείο PDF) της χρήσης του 2020. Τα συνολικά έσοδα του κολοσσού λιανικής διαμορφώθηκαν στα 524 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 1,9% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Αντίθετα, σημαντική αύξηση 37% στα 22 δισ. δολάρια περίπου κατέγραψαν οι online πωλήσεις στις ΗΠΑ, ενώ για τη χρήση 2021 η Walmart αναμένει αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων κατά 30%.

Εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Walmart την οικονομική χρήση του 2020, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν στα 14,9 δισ. δολάρια, έναντι κερδών 6,7 δισ. δολάρια την οικονομική χρήση του 2019.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι τα τελευταία χρόνια, η Walmart έχει επενδύσει περισσότερα από 20 δισ. δολάρια σε ανταγωνιστές της Amazon, ενώ οι δραστηριότητες της στο ηλεκτρονικό επιχειρείν εξακολουθούν να είναι ζημιογόνες. Μάλιστα, πρόσφατα η Walmart ανακοίνωσε το κλείσιμο της ηλεκτρονικής υπηρεσίας concierge Jetblack.

Ενώ η Walmart τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 1,9%, η Amazon συνεχίζει να καλπάζει με ρυθμό ανάπτυξης 20%.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Food

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.