Με αύξηση του τζίρου της (αρχείο PDF) κατά 130% έκλεισε το 2019 για την κινεζική Pinduoduo. Ειδικότερα, η πλατφόρμα ομαδικών αγορών ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 4,3 δισ. δολάρια, έναντι 1,6 δισ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά. Κύρια πηγή εσόδων για την εταιρεία είναι οι διαφημίσεις (3,852 δισ. δολάρια).
Η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων (GMV) τα οποία πωλήθηκαν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας ανήλθε στα 145 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 113% σε σχέση με το 2018. Ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει να είναι ζημιογόνος, με τις ζημιές να διαμορφώνονται στα 1,2 δισ. δολάρια έναντι ζημιών 1,6 δισ. δολάρια το 2018.
Οι ενεργοί πελάτες της ανήλθαν σε 585 εκατ. πελάτες, με μέση ετήσια δαπάνη τα 245 δολάρια.
Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι εταιρεία δαπάνησε το ποσό των 3,9 δισ. δολαρίων σε ενέργειες πωλήσεων και μάρκετινγκ, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι δυσκολεύεται να αποκτήσει οργανικά νέους χρήστες, ενώ με μέση αξία καλαθιού μόλις τα 6 δολάρια είναι ολοφάνερο ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση για την Pinduoduo να αντισταθμίσει το κόστος απόκτησης νέων πελατών, με αυτά από τα μικροσκοπικά έσοδα αγορών των πελατών της.
Η Pinduoduo όπως και η Wish, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχείρησης του νέου εμπορίου, προσεγγίζοντας το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, αποκλειστικά μέσω της κινητής διάστασής του.
Μετά την Alibaba και την JD.com, η Pinduoduo αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη κινεζική ηλεκτρονική πλατφόρμα σε όρους GMV.
Σχετικά άρθρα:
- Pinduoduo: Η πλατφόρμα ομαδικών αγορών στην εποχή του WeChat που τρελαίνει του κινέζους
- Οι μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου σε όρους GMV
- Πού είναι τα ελληνικά Apps του ηλεκτρονικού εμπορίου;
- Η «κινητή» διάσταση του ηλεκτρονικού επιχειρείν
Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, M-Commerce, Sharing Commerce, Social Commerce
Απάντηση