DocMorris (Zur Rose): Αύξηση τζίρου 14,4% στα 1,75 δισ. ελβετικά φράγκα

Ο μεγαλύτερος όμιλος-συγκρότημα διαδικτυακών φαρμακείων, η ελβετική Zur Rose Group, μητρική της ολλανδικής DocMorrisανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις ύψους 1,75 δισ. ελβετικά φράγκα έναντι 1,57 δισ. ελβετικά φράγκα το 2019, σημειώνοντας αύξηση 14,4%, ενώ τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση (+73,5%: 62 εκατ. ευρώ) εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις εκτός Ελβετίας και Γερμανίας.

Zur Rose Group sales for FY 2020

Αντίστοιχα, το ίδια δυναμικά εξελίχθηκε η πελατειακή της βάση – από 6,9 εκατ. πελάτες το 2019- η Zur Rose απαριθμεί σήμερα 10,5 εκατ. πελάτες, με μέση αξία καλαθιού τα 54 ευρώ από 57 ευρώ το 2019, ενώ κάθε πελάτης πραγματοποίησε ετησίως κατά μέσο όρο 2,2 παραγγελίες.

Το προσαρμοσμένο EBITDA του Ομίλου, παρότι παραμένει αρνητικό, έχει υποχωρήσει και ανέρχεται στα -31,2 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Ο Όμιλος Zur Rose θα προχωρήσει στην καθιέρωση μιας ενιαίας εμπορικής εικόνας. Όλα τα online φαρμακεία της θα μετονομαστούν σε DocMorris, ενώ το Rebranding θα ολοκληρωθεί σε 3-5 χρόνια.

Η DocMorris λάνσαρε πρόσφατα την πλατφόρμα της για γιατρούς και φαρμακεία.

Για το τρέχον έτος η Zur Rose Group αναμένει αύξηση των πωλήσεων 20%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα των 2 δισ. ελβετικών φράγκων σε πωλήσεις.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Health, Online Pharmacy

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.