DHL Group: Ο υψηλότερος τζίρος στην ιστορία του το 2021

Τα γερμανικά ταχυδρομεία (Deutsche Pοst – DHL Group) σημείωσαν πέρυσι τον υψηλότερο τζίρο στην ιστορία του Ομίλου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών του γερμανικού ομίλου εταιρειών DPDHL Group αυξήθηκε το 2021 κατά 22,5% στα 81,7 δισ. ευρώ, ενώ το μερίδιο του ηλεκτρονικού εμπορίου στις συνολικές πωλήσεις του ομίλου ξεπέρασε το 25%.

Αντίστοιχα, τα συνολικά λειτουργικά κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) διαμορφώθηκαν σε 7,9 δισ. ευρώ, έναντι 4,8 δισ. ευρώ το 2020. Μάλιστα, το EBIT της επιχειρηματικής μονάδας E-Commerce Solutions διαμορφώθηκε σε 417 εκατ. ευρώ έναντι 158 εκατ. ευρώ το 2020 αυξημένο κατά 163%.

H Deutsche Pοst στη Γερμανία διακίνησε πάνω από ένα 1,8 δισεκατομμύρια δέματα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, η ίδια διακινεί κάθε εργάσιμη μέρα περί τα 6,7 εκατ. δέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διεθνές δίκτυο της εταιρείας διακίνησε συνολικά 1,1 δισ. δέματα.

Στη Γερμανία, η DHL από τα τέλη του 2001 προσφέρει τις κίτρινες θυρίδες της (Packstation) μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η αποστολή αλλά και η παραλαβή των δεμάτων. Οι ανάγκες της γερμανικής αγοράς, όμως, δεν καλύπτονται από τα 8.700 αυτόματα Packstation και ως εκ τούτου ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει την αύξηση των θυρίδων σε 15.000 έως το 2023.

Για το οικονομικό έτος 2022, ο όμιλος αναμένει EBIT 8,0 δισ. ευρώ (+/- 5%). Η παραπάνω εκτίμηση βασίζεται στο γεγονός ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα διατηρήσει τη δυναμική του και θα συνεχίσει τη διαρθρωτική του ανάπτυξη μετά από μια φάση ομαλοποίησης.

Ο όμιλος επισήμανε πως σε αυτό το χρονικό σημείο δεν μπορεί να προβεί σε εκτιμήσεις αναφορικά με τις επιπτώσεις της Ρωσο – ουκρανικής σύγκρουσης στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και στον κλάδο μεταφορών.

Στον αντίποδα, η ΕΛΤΑ Courier λάνσαρε το δικό της marketplace…για να αποτύχει.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Logistics

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.