Site icon neoecommerce

Έσπασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων σε έσοδα η Amazon!

Έσπασαν το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων τα ετήσια καθαρά έσοδα της Amazon! Όπως ανακοίνωσε (αρχείο PDF) χθες η εταιρεία, στην οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015, τα καθαρά έσοδα της ανήλθαν στα 107 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 20% περίπου σε σχέση με το 2014 (Amazon: Τα μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας της Prime εκτινάζουν τα καθαρά έσοδα στα 89 δισ. δολάρια για το 2014). Τα κέρδη ανήλθαν στα 596 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 241 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Η εκτίναξη των εσόδων επιτεύχθηκε, κατά μεγάλο μέρος, χάρη στην αύξηση των μελών της συνδρομητικής υπηρεσίας της Prime. Τα μέλη της Prime αυξήθηκαν κατά 51% στις ΗΠΑ σε σχέση με το 2014. Σύμφωνα με την CIRP (αρχείο PDF), μονάχα στις ΗΠΑ τα μέλη της παραπάνω συνδρομητικής υπηρεσίας ανέρχονται τα 54 εκατ. μέλη. Μάλιστα η παραπάνω αύξηση είναι ακόμα πιο δυναμική στις διεθνείς αγορές. Η Amazon απαριθμεί συνολικά 280 εκατ. ενεργούς αγοραστές έναντι 254 εκατ. ενεργών πελατών την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των εμπόρων που κάνουν χρήση της υπηρεσίας της Fulfillment (FBA) αυξήθηκε πάνω από 50% σε σχέση με το 2014. Ενώ ο κλάδος των cloud computing υπηρεσιών της Amazon Web Services (AWS), που αποτελεί μια από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες δραστηριότητες της Amazon, σημείωσε αύξηση της τάξης του 69%, σε 7,9 δισ. δολάρια.

Την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Amazon μπορείτε να δείτε εδώ (αρχείο PDF).

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version