PayPal: Η βάση των ελλήνων χρηστών μας αυξάνεται δύο φορές περισσότερο από ό,τι το ηλεκτρονικού εμπόριο στην Ελλάδα

Η διαδικασία πληρωμής είναι η πιο απειλητική στιγμή για την ολοκλήρωση των διαδικτυακών αγορών.  Σε αυτή, την πιο μη δημοφιλή στιγμή των αγορών, ο πελάτης εάν δεν μπορέσει να πληρώσει με τον επιθυμητό για αυτόν τρόπο πληρωμής, απειλεί με την ακύρωση της παραγγελίας του. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι μέθοδοι πληρωμής καθορίζουν σημαντικά τα ποσοστά του Conversion.

Μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες για την διεκπεραίωση των διαδικτυακών συναλλαγών η PayPal,  έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη χώρα μας. Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω γεγονός, ο κ. Περιγιά,  διευθυντής της PayPal για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη μου παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη:

new-PP-logo-hi-res_sm

Ποια είναι η γνώμη σας για την αγορά του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ελλάδα;

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αυξάνονται αρκετά γρήγορα στην Ελλάδα. Η σημαντική αύξηση των προοπτικών για το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο στρέψαμε το ενδιαφέρον μας για τη χώρα σας. Θέλουμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα, καθώς πιστεύουμε ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή και υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για την PayPal να επιτρέψει στους Έλληνες καταναλωτές και εμπόρους να συνδεθούν με έναν πιο ασφαλή και βολικό τρόπο.

Τι ποσοστό διείσδυσης έχει η PayPal στην Ελλάδα; Πόσους ενεργούς λογαριασμούς έχετε στη χώρα αυτή; Πόσοι έλληνες έμποροι χρησιμοποιούν το PayPal;

Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τις τοπικές λεπτομέρειες. Ωστόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, η  PayPal έχει 123 εκατομμύρια ενεργούς εγγεγραμμένους χρήστες. Θα μπορούσα να πω, μόνο, ότι η θέση μας στην Ελλάδα είναι καλή, καθώς η βάση των χρηστών της PayPal αυξάνεται δύο φορές περισσότερο από ό,τι το ηλεκτρονικού εμπόριο στην Ελλάδα. Οι έλληνες αγοραστές είναι πολύ εξελιγμένοι, καθώς ψάχνουν για τις καλύτερες μάρκες προϊόντων και τις καλύτερες προσφορές που είναι διαθέσιμες τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό. Μέσω της PayPal οι Έλληνες καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε απεριόριστες ευκαιρίες για την πραγματοποίηση των αγορών τους. Δεν είμαστε απλώς μια επιλογή πληρωμής, αλλά είμαστε ένα πορτοφόλι που συνδέει τους 123 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μας σε 190 χώρες και 25 νομίσματα.

PayPal_Damien-Perillat-offi

Στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο δεν υφίσταται μηχανισμός προστασίας της εγχώριας αγοράς. Τι ποσοστό των ηλεκτρονικών συναλλαγών της PayPal στην Ελλάδα αναφέρεται στο διασυνοριακό εμπόριο;

Και πάλι δεν μπορώ να σχολιάσω συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά η PayPal πιστεύει ότι οι έλληνες καταναλωτές είναι έτοιμοι για τις νέες τεχνολογίες οι οποίες θα κάνουν τις πληρωμές εύκολες και πιο απλές. Αν και η ανησυχία μας είναι περισσότερο γύρω από την ετοιμότητα των εμπόρων να συλλάβουν τις ευκαιρίες τις οποίες τους δίνει το κινητό επιχειρείν. Το ίδιο και έλληνας αγοραστής. Κάνει αρκετά περισσότερες συναλλαγές από την κινητή συσκευή του, όταν πραγματοποιεί τις ηλεκτρονικά αγορές του στο εξωτερικό από ότι στην Ελλάδα. Και αυτό οφείλεται απλώς στο ότι τα ελληνικά καταστήματα δεν είναι αρκετά έτοιμα για το κινητό επιχειρείν. Είναι πολύ σημαντικό για τους εμπόρους στην Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη περιοχή να συνειδητοποιήσουν το ποσοστό της κίνησής τους που προέρχονται από τα κινητά ή τα tablet. Όλο και περισσότερο η πρόσβαση στις ιστοσελίδες γίνεται μέσω μιας κινητής συσκευής και για αυτό, η από σε άκρο-σε-άκρο εμπειρία θα πρέπει να επανεξεταστεί. Οι έμποροι που θα υιοθετήσουν πρώτοι το κινητό επιχειρείν θα αποκτήσουν τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σκοπεύετε να στήσετε μια ελληνική ομάδα εξυπηρέτησης πελατών;

Το ιντερνέτ είναι στο DNA μας και ως εκ τούτου μια τέτοια εταιρεία δε χρειάζεται κατ’ ανάγκη να ανοίξει τοπικό γραφείο ή να συνεργαστεί σε τοπικό επίπεδο, για να προσφέρει τις υπηρεσίες τις. Έχουμε διατηρήσει και έχουμε αναπτύξει σχέσεις με την ελληνική αγορά τόσο με τους καταναλωτές όσο και με τους επιχειρηματίες. Κατανοούμε την ανάγκη της ύπαρξης των βασικών πληροφοριών σχετικά με το σύστημά μας στη μητρική σας γλώσσα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτό το στάδιο, η PayPal είναι αφιερωμένη κυρίως στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε πέρα από την εγχώρια αγορά και τη γλώσσα.

Έχετε σχέδια να τρέξετε το PayPal Here Mobile και PayPal Here Tablet και στην Ελλάδα;

Μέχρι στιγμής έχουμε εισαγάγει το PayPal Here με τεράστια επιτυχία σε πέντε διεθνείς αγορές, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ. Απώτερος στόχος είναι να η εξάπλωση του PayPal Here σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά, όπως μπορείτε να καταλάβετε, αυτό παίρνει χρόνο καθώς οι νομοθεσίες και οι τεχνολογίες είναι διαφορετικές.

Στην Ευρώπη τώρα δοκιμάζεται η έκδοση του PayPal Here Chip & PIN, ενώ αυτή θα είναι ευρέως διαθέσιμη αυτό το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αργότερα, θα το φέρουμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Tablet έκδοση του PayPal Here μόλις πρόσφατα λανσαρίστηκε στην αγορά των ΗΠΑ και προς το παρόν θα δοκιμαστεί εκεί, πριν να αποφασίσουμε να το εισαγάγουμε στις περαιτέρω αγορές.

Έχετε σχέδια να τρέξετε την εφαρμογή σας Hands Free Payments στα φυσικά καταστήματα και στην Ελλάδα;

Υποθέτω ότι αναφέρεστε στην εφαρμογή PayPal in store την οποία έχουμε εισαγάγει  στην Home Depot στις ΗΠΑ και στα Mc Donald στη Γαλλία. Σε αυτή την περίπτωση, η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή της PayPal Here. Πρώτα θέλουμε να ελέγξουμε, να δοκιμάσουμε και μετά να μάθουμε. Στη συνέχεια, θα επεκτείνουμε την εφαρμογή μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτήν τη μέθοδο πληρωμής, θα εξηγήσω πως η PayPal in store επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους χωρίς τους περιορισμούς της τεχνολογίας, όπως να χρειάζεται να κάνουνε χρήση από ένα συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο. Το μόνο που απαιτείται είναι ο αριθμός τηλεφώνου ή τα στοιχεία λογαριασμού του χρήστη της PayPal και ο κωδικός πρόσβασης. Είναι, επίσης, η πρώτη προτεραιότητα της PayPal να προσφέρει στους χρήστες των φυσικών καταστημάτων την ταχύτητα, την ασφάλεια και την άνεση που αναμένουν στο διαδίκτυο από την PayPal.

Ανησυχείτε μήπως άλλοι ανταγωνιστές σας, όπως  η Square, επιτεθούν στην PayPal;

Εμείς προσφέρουμε κάτι διαφορετικό από ό, τι η Square. Η PayPal προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων πληρωμής για online, offline και πολυκαναλικές επιχειρήσεις. Μπορεί άλλες επιχειρήσεις στο χώρο μας να μας ανταγωνίζονται σε ένα ή σε μερικά από τα προϊόντα μας. Κανένας όμως άλλος δεν προσφέρει το βάθος και το εύρος των λύσεων της PayPal τις οποίες παρέχει στους μικρούς και μεγάλους λιανοπωλητές.

Προς το παρόν το κινητό επιχειρείν αντιπροσωπεύει μόνο το 1-2% του συνόλου των διαδικτυακών αγορών στην Ευρώπη. Πότε πιστεύετε ότι οι κινητές πληρωμές θα αποτελέσουν ουσιαστικό θέμα;

Όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, έχουμε μάθει ότι η διενέργεια εκτιμήσεων σχετικά με αυτό το δυναμικά μεταβαλλόμενο οικοσύστημα είναι πολύ περίπλοκη υπόθεση. Επιτρέψτε μου να σας δώσω ορισμένα τελευταία στοιχεία. Είχαμε προβλέψει ότι το 2012 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για το κινητό. Ενώ πέρυσι, περιμέναμε να επεξεργαστούμε 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές μέσω του κινητού τηλεφώνου, στην αρχή του έτους 2013 θα υπερβούμε αυτή την πρόβλεψή μας και θα επεξεργαστούμε 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου για τους πελάτες μας  που είναι 250 τοις εκατό περισσότερες από τις πληρωμές των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επεξεργαστήκαμε το 2011.

Αυτή η αξιοθαύμαστη ανάπτυξη στις κινητές συναλλαγές, συμβαίνει επειδή η PayPal προσφέρει καλύτερη εμπειρία και επιλύει πραγματικά προβλήματα των πελατών δε δημιουργεί απλώς ένα νέο τρόπο πληρωμής.

Τα κινητά κάνουν τη ζωή ευκολότερη μόνο όταν μπορείτε να αποφύγετε τα εισιτήρια στάθμευσης, χάρη στο μήνυμα που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας, ή να παραγγείλετε  και να πληρώσετε για το τέλειο σέικερ σας χωρίς να βγάλετε ποτέ το πορτοφόλι από την τσέπη σας. Ανυπομονούμε να εισαγάγουμε στους πελάτες μας τον επόμενο χρόνο τους περισσότερες από αυτούς τους νέους τρόπους, για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και τις πληρωμές τους.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Payments, Internationalization, Location Based Services, M-Commerce

Tags: , , , , , , , , , , , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Paypal : Θέλουμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα- συνέντευξη του Διευθυντή της Paypal. | Eshopmag

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.