Zalando: Το υψηλό ποσοστό επιστροφών είναι μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου μας

Προχθές, στο πλαίσιο  της Kinnevik Capital Markets Day 2013, ο γενικός διευθυντής και συνιδρυτής της Zalando Robert Kentz παρουσίασε (άραγε γιατί ήταν τόσο αγχωμένος;) μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την στρατηγική της παραπάνω εταιρείας.

Zalando_Visits-per-monthΣύμφωνα με τον ίδιο, η Zalando κατέχει το 4% της γερμανικής αγοράς υποδημάτων, ενώ δεν προγραμματίζει για φέτος νέες επεκτάσεις σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Στρατηγικός στόχος της Zalando είναι η εδραίωση της στις είδη 14 υφιστάμενες ευρωπαϊκές αγορές.  Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Zalando υπαναχώρησε από την αγγλική αγορά, καθώς όπως επεξήγησε ο κος Kentz, πρόκειται για μια τελείως διαφορετική αγορά από ό,τι αυτή της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Zalando_Key-differentationsΤέλος, στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων στην παραπάνω συνάντηση επενδυτών σχετικά με το εάν η Zalando σκέφτεται να επιβάλλει ποτέ έξοδα αποστολής στους πελάτες της, ο Kentz απάντησε ότι αυτό θα συμβεί, μόνο εάν και εφόσον δεν πετύχουν τα συγκεκριμένα μέτρα μείωσης του ποσοστού των επιστροφών.  Άλλωστε, το υψηλό ποσοστό επιστροφών (υπενθυμίζω ότι ανέρχεται στο 50%) είναι μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου μας, ανάφερε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from neoecommerce

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading