Migros: Συμμετοχή με ποσοστό 30% στην Digitec

Ο ελβετικός όμιλος Migros ανακοίνωσε επίσημα την αγορά ενός μειοψηφικού πακέτου της τάξης του 30 % στην Digitec, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρικών ειδών της Ελβετίας. Για το ύψος της αγοράς δεν έγινε επίσημη ανακοίνωση. Ο τζίρος της Digitec, η οποία λειτουργεί και το Galaxus, ανήλθε για το 2011 στα 250 εκατ. ελβετικά φράγκα και θα λειτουργεί ανεξάρτητα και ανταγωνιστικά με τη Meletronics που ανήκει επίσης στη Migros.

Όπως και στην περίπτωση της Media-Saturn που εξαγόρασε τη Redcoon, έτσι αντίστοιχα το ελβετικό μεγαθήριο, βλέποντας πως χάνει την ψηφιακή αγορά στο συγκεκριμένο κλάδο, έπραξε το αυτονόητο. Να υπενθυμίσουμε ότι στο χαρτοφυλάκιο της Migros ανήκουν μεταξύ άλλων μερικά από τα μεγαλύτερα διαδιακτυακά καταστήματα της Ελβετίας, όπως π.χ. LeShop, Ex Libris και Travel.  Ο συνολικός τζίρος της Migros από διαδικτυακές δραστηριότητες ανήλθε για το 2011 στο ποσό των 664 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Multichannel Commerce

Tags: , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.