Αίτηση για IPO στις ΗΠΑ υπέβαλε η Mytheresa

Με πωλήσεις 450 εκατ. ευρώ (+20%) για το οικονομικό έτος 2019-2020 που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020, η Mytheresa υπέβαλε τη Δευτέρα αίτηση για ΙΡΟ στις ΗΠΑ.

Η Mytheresa με έδρα το Μόναχο προσφέρει πολυτελή ρουχισμό από 250 επώνυμους σχεδιαστές, ενώ αποστέλλει τα προϊόντα της σε πάνω από 130 χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, με μέση αξία καλαθιού τα 600 ευρώ.

Υπενθυμίζω ότι η Mytheresa εξαγοράστηκε πριν από πέντε χρόνια από την Neiman Marcus. Η αμερικανική αλυσίδα exclusive λιανεμπορίου υπέβαλε στις αρχές Μαϊου αίτηση πτώχευσης λόγω χρεών και κορονοϊού.

Η υπεραιωνόβια εταιρεία απέφυγε τελικά την πτώχευση, καθώς κατάφερε μέσω ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης να εξαλείψει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια του χρέους της, αλλά και χρεωστικούς τόκους 200 εκατ. δολάρια ετησίως.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω γεγονότα δεν έχουν οικονομική επίπτωση στη λειτουργία της Mytheresa, καθώς η εταιρεία λειτουργεί ως ανεξάρτητη οικονομική οντότητα.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Fashion

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: