Ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά των μουσικών οργάνων στην Ελλάδα, ο Όμιλος Φίλιππος Νάκας, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 30/6/2020 ανήλθαν (αρχείο PDF) σε 20,47 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 5,5%, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση που ήταν 21,66 εκατ. ευρώ, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.
Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν σε 2,20 εκατ. ευρώ έναντι 1,92 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, ενώ τα αντίστοιχα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 530 χιλ. ευρώ περίπου.
Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρήση που λήγει στις 30/6/2021, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει:
Η παράμετρος της εξέλιξης της πανδημίας καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εκτίμηση της πορείας των αποτελεσμάτων του Ομίλου για την επόμενη χρήση. Ωστόσο στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής αντίληψης που μπορεί να έχει η διοίκηση υπό τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία, προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, κυρίως μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ και για τα κέρδη της εταιρείας αναμένεται να παραμείνουν σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Η εταιρεία εκτός από την λιανική και χονδρική πώληση εμπορευμάτων, προσφέρει και υπηρεσίες. Οι πηγές εσόδων του τομέα υπηρεσιών είναι η διδασκαλία μουσικής στα ωδεία και η επισκευή οργάνων και μηχανημάτων μουσικής.
Thomann
Στην παγκόσμια αγορά κυριαρχεί η γερμανική Thomann. Το 2019, το μεγαλύτερο εξειδικευμένο (ηλεκτρονικό) κατάστημα μουσικών οργάνων στον κόσμο, πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 920 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,23% σε σχέση με το 2018. Οι διαδικτυακές πωλήσεις της Thomann αντιπροσωπεύουν το 96% των συνολικών πωλήσεων της, ενώ 65% του τζίρου της προέρχεται από πελάτες του εξωτερικού.
Η εταιρεία παράγει και διανέμει σε παγκόσμιο επίπεδο 29 ιδιόκτητες μάρκες από όλες τις σχετικές προϊόντικές κατηγορίες, ενώ φέτος απέκτησε το 40% των μετοχών της GEWA Music, έναντι 10 εκατ. ευρώ.
Η Thomann προσδοκά να σπάσει φέτος το φράγμα του ενός δισ. ευρώ σε πωλήσεις.
Σχετικά άρθρα:
- Φίλιππος Νάκας: Έσοδα 3,68 εκατ. ευρώ από το ηλεκτρονικό εμπόριο
- Thomann: Αύξηση τζίρου στα 770 εκατ. ευρώ το 2017
- Thomann: Τζίρος 656 εκατ. ευρώ για το 2015
- E-Commerce 2020: Κερδισμένοι και ηττημένοι
- Το παραδοσιακό εμπόριο έχασε το τραίνο του μέλλοντος
- Ποιες εξειδικευμένες κατηγορίες αγορών έχουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου
- Ιδιωτικές ετικέτες το μελλοντικό συγκριτικό πλεονέκτημα των διαδικτυακών εμπόρων
Categories: e-commerce, E-Music
Απάντηση