Φίλιππος Νάκας: Μείωση πωλήσεων 5,5% λόγω κορωνοϊού

Ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά των μουσικών οργάνων στην Ελλάδα, ο Όμιλος Φίλιππος Νάκας, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 30/6/2020 ανήλθαν (αρχείο PDF) σε 20,47 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 5,5%, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση που ήταν 21,66 εκατ. ευρώ, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν σε 2,20 εκατ. ευρώ έναντι 1,92 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, ενώ τα αντίστοιχα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 530 χιλ. ευρώ περίπου.

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρήση που λήγει στις 30/6/2021, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει:

 Η παράμετρος της εξέλιξης της πανδημίας καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εκτίμηση της πορείας των αποτελεσμάτων του Ομίλου για την επόμενη χρήση. Ωστόσο στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής αντίληψης που μπορεί να έχει η διοίκηση υπό τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία, προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, κυρίως μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ και για τα κέρδη της εταιρείας αναμένεται να παραμείνουν σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Η εταιρεία εκτός από την λιανική και χονδρική πώληση εμπορευμάτων, προσφέρει και υπηρεσίες. Οι πηγές εσόδων του τομέα υπηρεσιών είναι η διδασκαλία μουσικής στα ωδεία και η επισκευή οργάνων και μηχανημάτων μουσικής.

Thomann

Στην παγκόσμια αγορά κυριαρχεί η γερμανική Thomann. Το 2019, το μεγαλύτερο εξειδικευμένο (ηλεκτρονικό) κατάστημα μουσικών οργάνων στον κόσμο, πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 920 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,23% σε σχέση με το 2018. Οι διαδικτυακές πωλήσεις της Thomann αντιπροσωπεύουν το 96% των συνολικών πωλήσεων της, ενώ 65% του τζίρου της προέρχεται από πελάτες του εξωτερικού.

Η εταιρεία παράγει και διανέμει σε παγκόσμιο επίπεδο 29 ιδιόκτητες μάρκες από όλες τις σχετικές προϊόντικές κατηγορίες, ενώ φέτος απέκτησε το 40% των μετοχών της GEWA Music, έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Η Thomann προσδοκά να σπάσει φέτος το φράγμα του ενός δισ. ευρώ σε πωλήσεις.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Music

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: