Etsy: Από ρεκόρ σε ρεκόρ

Η Etsy, η πλατφόρμα χειροποίητων προϊόντων, με έδρα τη Νέα Υόρκη καταγράφει συνεχή ρεκόρ ανάπτυξης. Η εταιρεία αυτή αποτελεί εξαιρετικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του κοινωνικού εμπορίου (social commerce). Η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων (Gross Merchandise Value) τα οποία διακινούνται από τους 875 χιλιάδες ενεργούς πωλητές της στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ανήλθε για το 2011 στα 538 εκατ. δολάρια (33 εκατ. δολάρια προέρχονται από την αγορά της Ευρώπης), καταγράφοντας αύξηση 70% σε σχέση με το 2010 ενώ για το 2012 εκτιμάται ότι αυτή θα ξεπεράσει τα 830 εκατ. δολάρια.

Τα μηνιαία στατιστικά της Etsy μπορείτε να βρείτε στο blog της εδώ.

Υπενθυμίζω ότι η Etsy στις αρχές Μαΐου του 2012 έλαβε επενδυτικά κεφάλαια ύψους 40 εκατ. δολαρίων με σκοπό την περαιτέρω διεθνοποίηση και ανάπτυξη των εργασιών της. Μέχρι στιγμής η Etsy έχει λάβει συνολικά επενδυτικά κεφάλαια ύψους 92 εκατ. δολαρίων, ενώ μέσω της εξαγοράς της Trunkt άνοιξε τον δρόμο στους πωλητές της για τις αγορές του χονδρεμπορίου.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Social Commerce

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.