Ψηφιακές αλχημείες: DLD13, Ella & Paul

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

DLD13DLD 13: Στη χθεσινή πρώτη μέρα του διεθνές συνεδρίου DLD13 στο Μόναχο, η βασική  θεματολογία των ομιλιών αφορούσε το «Big Data». Τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν τα εξής:  Tα «Μεγάλα Δεδομένα» είναι απλώς μια τάση μόδας ή είναι το μέλλον; και με ποιο τρόπο θα μπορέσει η ανθρωπότητα να διαχειριστεί τις μεγάλες ποσότητες πληροφοριών προς όφελος της;  Ο συγγραφέας Rick Smolan του βιβλίου «Human Face of Big Data» εξήγησε ότι ο κόσμος αναπτύσσει ένα νέο νευρολογικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από δεδομένα.  Οι μεγάλες ποσότητες δεδομένων δεν σημαίνουν παρακολούθηση αλλά αποτελούν μια νέα διάσταση της γνώσης. Κάτι το οποίο είναι «σκουπίδι» για μια ομάδα, μπορεί για μια άλλη ομάδα να είναι «πολύτιμο». Ο ίδιος  πιστεύει ότι στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, οι γιατροί πριν την συνταγογράφηση ενός φαρμάκου θα αναλύουν το DNA του ασθενή τους.  Αντίστοιχα, ο Dj Patil της Greylock Partners πιστεύει ότι οι μεγάλες ποσότητες δεδομένων θα κάνουν τη ζωή πιο αποδοτική. Το καθοριστικό σημείο δεν είναι η συλλογή περισσοτέρων δεδομένων αλλά η σωστή ερμηνεία αυτών.   Το συγκεκριμένο συνέδριο διαρκεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου και  μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Live Stream εδώ.

EllaPaulElla & Paul: Στο παρελθόν είχα αναφερθεί στoν συναρπαστικό κόσμο της Μαζικής Εξατομίκευσης και είχα αναφέρει παραδείγματα βέλτιστης εξατομικευμένης παραγωγής. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα εξατομικευμένης παραγωγής έχει αναπτύξει η γερμανική Εlla & Paul. Λαμβάνοντας υπόψη τις ζωγραφιές των παιδιών, η συγκεκριμένη εταιρεία παράγει εξατομικευμένες χειροποίητες χνουδωτές κούκλες. Κοινό-στόχος των παραπάνω προϊόντων είναι τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως εννέα ετών.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: