Ψηφιακές αλχημείες: Amazon, Living Social

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

AmazonAmazon: Η Amazon δημοσιοποίησε χθες τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2012. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία, η Amazon εμφάνισε καθαρές πωλήσεις ύψους 21,27 δισ. δολάρια. Τα συνολικά κέρδη της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου ανήλθαν στα 97 εκατ. δολάρια παρουσιάζοντας μείωση 45% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011. Οι συνολικές πωλήσεις για το έτος 2012 ανήλθαν στα 61,09 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2011.

Amazon Net Sales 2004_2012Για το 2012 η Amazon εμφάνισε ζημιές ύψους 39 εκατ. δολαρίων. Όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μου,  ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos εστιάζει την προσοχή του αποκλειστικά στις πελατειακές σχέσεις και λιγότερο στην εμφάνιση άμεσων κερδών, τα οποία όταν επιτυγχάνονται, επενδύονται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών.

livingsocialLiving Social: Οι παραπάνω ζημιές της Amazon σχετίζονται άμεσα με τις υψηλές αποσβέσεις από την επένδυση της στη Living Social, ανταγωνίστρια εταιρεία της Groupon και στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 29%. Οι συνολικές πωλήσεις της παραπάνω εταιρείας για το έτος 2012 ανήλθαν στα 536 εκατ. δολάρια έναντι 250 εκατ. δολαρίων το 2011. Παρ’ όλα αυτά, η Living Social εμφάνισε ζημιές ύψους 650 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 499 εκατ. δολαρίων το 2011. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η Living Social έλαβε ήδη δραστικά μέτρα, όπως την απόλυση 400 εργαζομένων στις Η.Π.Α.

Σχετικά άρθρα:Κατηγορίες:e-commerce

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: