Ψηφιακές αλχημείες: Groupon, Kohl’s

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

GrouponGroupon: Η γνωστή εταιρεία εκπτωτικών προσφορών στο διαδίκτυο Groupon, η οποία στο παρελθόν επικρίθηκε για τα μαγειρέματα στις ετήσιες λογιστικές εκθέσεις της, ανακοίνωσε χθες την απόλυση του  συνιδρυτή και μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλό της Andrew Mason. Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς εδώ και αρκετό καιρό οι μέτοχοι δεν ήταν ευχαριστημένοι τόσο με την εξέλιξη της μετοχής της εταιρείας όσο και με τις ηγετικές ικανότητες του Mason. Προσωρινά την διοίκηση της εταιρείας θα αναλάβει ο συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Groupon Eric Lefkofsky με τον αναπληρωτή του Ted Leonsis. Μετά την ανακοίνωση της απόλυσης του Mason, η μετοχή της Groupon έκανε «Άλμα» 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street. Δυστυχώς, όμως, αρκετοί δεν έχουν κατανοήσει ότι το πρόβλημα της Groupon δεν έγκειται στην ηγεσία της αλλά στο ίδιο το επιχειρηματικό μοντέλο της. Το συγκριτικό πλεονέκτημα αυτού..ακόμα αναζητείται.

Kohl'sKohl’s: Η αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων Kohl’s ανακοίνωσε ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις της για το 2012 ανήλθαν στα 1,43 δισ. δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 41, 6% σε σχέση με το 2011. Οι συνολικές πωλήσεις της ανήλθαν στα 19,28 δισ. δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με το 2011. Το ποσοστό των διαδικτυακών πωλήσεων στις συνολικές πωλήσεις αυξήθηκε από 5,4% στο 7,4%. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της  Kevin Mansell, το 1/3 της αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου επηρέασε αρνητικά τον τζίρο των φυσικών καταστημάτων της. Η Kohl’s λειτουργεί 1.146 καταστήματα στις Η.Π.Α., ενώ η ίδια κατέχει την 28η θέση στη λίστα της Internet Reailer με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου της Νότιας Αμερικής.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d