Ψηφιακές αλχημείες: Google, Chairish

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

GoogleGoogle: Η Google δοκιμάζει στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α την νέα αυθημερόν υπηρεσία της Google Shopping Express. Το ετήσιο κόστος της παραπάνω υπηρεσίας θα κυμαίνεται μεταξύ 64 και 69 δολαρίων ενώ οι χρήστες της θα λαμβάνουν τις παραγγελίες τους μέσω των διαφόρων συνεργατών-αλυσίδων του λιανεμπορίου. Οι πελάτες της παραπάνω υπηρεσίας θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παραλάβουν τα δέματά τους στις ιδιόκτητες θυρίδες της Google, τα BufferBox, τα οποία η ίδια είχε αποκτήσει πρόσφατα.  Με την παραπάνω κίνηση της, η Google θέλει να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Amazon Amazon Prime (αυτή είναι κατά 10 δολάρια ακριβότερη) και Lockers.

ChairishChairish: Ένα ενδιαφέρον επιχειρηματικό μοντέλο λάνσαρε πρόσφατα η αμερικανική Chairish. Αυτή λειτουργεί μια πλατφόρμα (επιλεγμένων) μεταχειρισμένων επίπλων design. Από την τιμή πώλησης, η Chairish παρακρατεί ως αμοιβή μια προμήθεια ύψους 20% ενώ το υπόλοιπο 80% λαμβάνει ο πωλητής του συγκεκριμένου επίπλου. Παράλληλα, η ίδια προσφέρει και μια υπηρεσία Concierge. Με αυτή, η Chairish προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία στους πωλητές επίπλων. Ειδικότερα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επισκέπτεται το σπίτι του πωλητή, ελέγχει τα έπιπλα, γράφει τα κείμενα των καταχωρήσεων, αναλαμβάνει την επαγγελματική φωτογράφιση και  την μεταφορά των επίπλων σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο καθώς και την αποστολή των εμπορευμάτων. Για τις παραπάνω υπηρεσίες, η Chairish παρακρατεί μια προμήθεια ύψους 40% από την τιμή πώλησης των επίπλων.

Στο παρελθόν είχα αναφερθεί εκτενέστερα τόσο στο επιχειρηματικό μοντέλο του Re-Commerce όσο και στην αγορά του επίπλου και των αγαθών πολυτελείας μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σχετικά άρθρα:Κατηγορίες:e-commerce, E-Furniture

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: