Zalando: Η Rocket Internet μεταβιβάζει τις μετοχές της στην Kinnevik, ενώ ο Anders Holch Povlsen εμφανίζεται ως νέος επενδυτής

Η Rocket Internet μεταβίβασε πρόσφατα όλες τις μετοχές της Zalando στην Kinnevik. Ενώ παράλληλα, ο Anders Holch Povlsen, ο ιδιοκτήτης της του δανέζικου Ομίλου Bestseller απέκτησε 10% των μετοχών της Zalando. Το παραπάνω είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς ο Όμιλος Bestseller συμμετέχει επίσης στο μετοχικό σχήμα ενός άλλου μεγάλου διαδικτυακού παίκτη της αγοράς μόδας, αυτού της ASOS με ποσοστό 27,50%.

Η νέα (άμεση) μετοχική σύνθεση της Zalando έχει ως εξής:

Zalando-Sales-2010_2013Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι κατά πόσο οι άλλες  δραστηριότητες του ηλεκτρονικού επιχειρείν της Rocket Internet (χωρίς πια την Zalando) θα καταφέρουν να στεφθούν με την ίδια επιτυχία.

Ενώ από την άλλη, η Amazon θα βλέπει σίγουρα με «μισό μάτι» την διπλή ενασχόληση του Ομίλου Besteseller στο χώρο της (διαδικτυακής) μόδας, καθώς αυτός θα διαδραματίσει σίγουρα κυρίαρχο ρόλο στο eFashion.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.