Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε ημερίδα εμπειρογνωμόνων ηλεκτρονικού εμπορίου

Το Δεκέμβριο του 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε έναν “Οδικό χάρτη για την υλοποίηση της ενιαίας αγοράς παράδοσης δεμάτων». Η Επιτροπή σκοπεύει στην υποστήριξη της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω μιας σειράς ενεργειών βελτίωσης των υπηρεσιών μεταφοράς / παράδοσης δεμάτων.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εν λόγω περιοχή περιλαμβάνουν περισσότερη διαφάνεια για τους καταναλωτές και τους λιανικούς εμπόρους του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-retailers), καθώς επίσης και την προώθηση αποδοτικών και ανταγωνιστικών λύσεων σχετικά με την παράδοση δεμάτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται στις 27 Μαρτίου στην Αθήνα μια Ημερίδα, σκοπός της οποίας είναι να αξιολογήσει πιθανές  πρωτοβουλίες για την βελτίωση των αγορών του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών παράδοσης και να αντλήσει απόψεις, σχόλια και θέσεις από την αγορά.

Για το λόγο αυτό, τέσσερις δυνητικές πρωτοβουλίες πολιτικής θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν στα πλαίσια της ημερίδας.

  • Πρωτοβουλία 1: Πλατφόρμα πληροφορικής για τις υπηρεσίες διανομής.
  • Πρωτοβουλία 2 : Συγκριτικός πίνακας ηλεκτρονικού εμπορίου σχετικά με την αποδοτικότητα των τιμών και των υπηρεσιών διανομής.
  • Πρωτοβουλία 3: Ζητήματα διανομής σε σήματα εμπιστοσύνης (trust marks) στο ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Πρωτοβουλία 4: Βελτίωση υπηρεσιών δεμάτων σε αγροτικές περιοχές.

Η συμμετοχή στη παραπάνω ημερίδα είναι δωρεάν ενώ οι συμμετοχές είναι περιορισμένες (20 θέσεις). Όσοι διαδικτυακοί έμποροι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην παραπάνω ημερίδα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Σπύρο Πολυκαλά (s.polykalas@gmail.com).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραπάνω ημερίδα μπορείτε να βρείτε εδώ.Categories: e-commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: