Εικονογράφημα: Ο κόσμος του Ηλεκτρονικού Εμπορίου σε πραγματικό χρόνο

Όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν, το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι μία τάση αλλά μια πραγματικότητα, η οποία κρατάει σε εγρήγορση όλους τους κλάδους του εμπορίου. Ενώ οι νέοι (αποκλειστικά) διαδικτυακοί παίκτες αποσαφηνίζουν με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο τη δυναμική των νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Σίγουρα κάθε φορά που βγαίνουν στην επιφάνεια, ταρακουνούν τις «παραδοσιακές» αγορές και τους επιμέρους κλάδους τους, ενώ ταυτόχρονα η πίεση στους παραδοσιακούς παίκτες αυξάνεται. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Amazon γίνεται ο πρώτος διαδικτυακός έμπορας που μπαίνει στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων εμπόρων βάση τζίρου στις Η.Π.Α. Ενώ ο τζίρος της Alibaba, του κινεζικού γίγα που ήδη έχει γίνει ο βασιλιάς του παγκόσμιου e-commerce, ανέρχεται στα 240 δισ. δολάρια!

Την παραπάνω δυναμική του (παγκόσμιου) Ηλεκτρονικού Εμπορίου,  μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο μέσω του παρακάτω εντυπωσιακού εικονογραφήματος της Ever Merchant.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: