Invaluable: Η εταιρεία που κρύβεται πίσω από το Deal της eBay με τη Sotheby’s

Η eBay ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα συνεργαστεί με την Sotheby’s για να προσφέρει όπως λέει η ίδια μια νέα μορφή ζωντανών δημοπρασιών. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι πρότινος η eBay δεν έδειχνε διάθεση να στηρίξει τις πωλήσεις μέσω δημοπρασιών καθώς ήθελε να ξεφύγει από την φήμη που είχε ως οίκος δημοπρασίας. Άλλωστε το 2013 περίπου 1/3 του τζίρου της στην πλατφόρμα της πραγματοποιήθηκε μέσω σταθερών τιμών ενώ αντίστοιχα μόνο ένα 20% μέσω των δημοπρασιών. Ενώ το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2014, η ακαθάριστη αξία εμπορευμάτων μέσω δημοπρασιών παρουσίασε μείωση 9% και 7% αντίστοιχα (αρχείο PDF).

invaluableΤο ενδιαφέρον, λοιπόν, γεγονός έγκειται ότι η εταιρεία που κρύβετε πίσω από τη συμφωνία της eBay με την Sotheby’s είναι η Invaluable.com. Της συγκεκριμένης εταιρείας είχε ξαναχρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της στο παρελθόν (από το 2002 έως το 2009) η eBay. Μέχρι πέρσι η Invaluable ονομαζόταν Artfact. Ενώ από το 2009 η Invaluable συγχωνεύθηκε με την Auctionzip για να προσφέρει υπηρεσίες λειτουργίας ζωντανών δημοπρασιών. Ενώ πρόσφατα η ίδια έλαβε επενδυτικά κεφάλαια ύψους 33 εκατ. δολαρίων για την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Το ενδιαφέρον της eBay για την αγορά των δημοπρασιών ξαναφουντώνει, λοιπόν, με την ανακοίνωση της χρηματοδότησης που έλαβε η ανταγωνίστρια Auctionata ύψους 30 εκατ. δολαρίων, και που πρώτη ανέπτυξε εξαιρετικά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επιχειρηματικά μοντέλα του ηλεκτρονικού εμπορίου, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες αυτού. Ενώ παράλληλα η αναπτυξιακή τροχιά της εμπορίας έργων τέχνης μέσω διαδικτύου καταδεικνύει την μετατόπιση των αγοραστικών συνηθειών των συλλεκτών έργων τέχνης στο νέο κανάλι διανομής, αυτού του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Σχετικά άρθρα:

 



Categories: e-commerce, Live Shopping

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.