Η Amazon λάνσαρε την Kindle Scout, μια νέα εκδοτική υπηρεσία πληθοπορισμού (crowd-sourced)

Η Amazon λάνσαρε χθες μια νέα εκδοτική υπηρεσία με την επωνυμία Kindle Scout. Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι η παραπάνω υπηρεσία λειτουργεί μέσω του επιχειρηματικού μοντέλου του πληθοπορισμού (Crowd sourcing). Η Amazon την χαρακτηρίζει ως την «εκδοτική δύναμη του πλήθους για την έκδοση νέων βιβλίων, τα οποία ποτέ δεν έχουν δημοσιευθεί» καθώς οι ίδιοι αναγνώστες αποφασίζουν εάν ένα βιβλίο θα λάβει ένα εκδοτικό συμβόλαιο.

Kindle-ScoutΌσες περισσότερες υποψηφιότητες λάβει ένα βιβλίο από το πλήθος τόσο πιο πιθανή είναι η εστίαση της προσοχής της Kindle Scοut σε αυτό για να επιλεχθεί προς δημοσίευση.

Στο τέλος της τριακονθήμερης εκστρατείας, ο συγγραφέας λαμβάνει ένα ενημερωτικό email για το εάν το βιβλίο του επιλέχτηκε να δημοσιευτεί. Εάν τελικώς δημοσιευτεί, όλοι οι αναγνώστες που το πρότειναν λαμβάνουν ένα έγκαιρο δωρεάν αντίτυπο ενώ καλούνται να το αξιολογήσουν.

Η παραπάνω εκδοτική υπηρεσία λειτουργεί προς το παρόν μόνο στις Η.Π.Α.. Ενώ για να συμμετάσχουν οι συγγραφείς σε αυτή θα πρέπει κατέχουν τραπεζικό λογαριασμό στις Η.Π.Α. καθώς επίσης και έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή έναν αριθμό φορολογικού μητρώου.

Οι συγγραφείς των οποίων τα βιβλία επιλέγονται λαμβάνουν μία πενταετή ανανεώσιμη σύμβαση με μία προκαταβολή 1500 δολαρίων καθώς και ποσοστά επί των καθαρών εσόδων (50% για e-book, 25% για ηχητικά βιβλία και 20% στις μεταφράσεις).

Εκτός της παραπάνω εκδοτικής υπηρεσίας, η Amazon λάνσαρε πρόσφατα με την Kindle WriteOn μία νέα υπηρεσία για συγγραφείς, η οποία λειτουργεί με τη μορφή μιας κοινότητας. Η παραπάνω υπηρεσία θα εμπλουτίσει σίγουρα με επιπλέον περιεχόμενο το οικοσύστημα της Kindle. Το εάν όμως θα καταφέρει να νικήσει τη μεγαλύτερη αλλά και πιο ώριμη αντίστοιχη υπηρεσία της Wattpad, μάλλον αυτό φαίνεται δύσκολη υπόθεση.

Σχετικά άρθρα:Categories: Crowdsourcing, E-Book, e-commerce

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: