Η Rocket Internet δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2014

Η γερμανική επενδυτική επιχειρηματικών συμμετοχών Rocket Internet, η  οποία πραγματοποίησε πέρυσι την είσοδο της στο χρηματιστήριο, δημοσίευσε χθες τα οικονομικά αποτελέσματα (αρχείο PDF) για το έτος 2014. Σύμφωνα με αυτά, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στα 104 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 43% σε σχέση με το 2013. Ενώ οι ζημιές της ανήλθαν στα 20,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 174,2 εκατ. ευρώ το 2013 (κυρίως από την πώληση μετοχών της Zalando).

Rocket_Internet_Results-201Τα αποκαλούμενα αστέρια (Proven Winners) της Rocket Internet κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων 82% κατά μέσο όρο.

Rocket_Proven-Winners-2014Ενώ εάν λάβουμε υπόψη την τρέχουσα αξία του χαρτοφυλακίου, τότε θα παρατηρήσουμε ότι η θυγατρική της με την επωνυμία «Global Online Takeaway Group», στο χαρτοφυλάκιο της οποίας συμμετάσχουν πολλά υποσχόμενες online πλατφόρμες delivery, κατέχει την κορυφαία κατάταξη σε αυτή. Καθώς η αξία των διαδικτυακών παραγγελιών παράδοσης έτοιμου φαγητού που διακινούνται μέσω των παραπάνω εταιριών, υπερβαίνει τα 1,5 δισ. ευρώ.

Rocket_Internet_LPV-2014Δεν είναι τυχαίο γεγονός, λοιπόν, η εξαγορά της e-food.gr και της YemeksepetiΦαίνεται πως, μάλλον, η Rocket Internet  θέλει να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής πίτσας στον κόσμο!

Το εάν, όμως,  θα καταφέρει να ευχαριστήσει τους επενδυτές με το αδύναμο χαρτοφυλάκιο της είναι μία άλλη υπόθεση.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Ventures, Internationalization

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: