Η VIPSHOP θέλει να αγοράσει μετοχές αξίας 30 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του IPO της ShowroomPrive

Ο βασιλιάς των Shopping Clubs, η κινεζική VIPSHOP ετοιμάζεται να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς αυτή δεσμεύτηκε να αγοράσει μετοχές αξίας 30 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας εγγραφής (IPO) της γαλλικής ShowroomPrive, ενώ με την ολοκλήρωση της επένδυσης θα αποκτήσει και θέση στο διοικητικό συμβούλιο αυτής.

THE-SHOWROOMPRIVE.COM-BUSINΗ είσοδος της ShowroomPrive στο χρηματιστήριο των Παρισίων ορίστηκε για τις 3 Νοεμβρίου. Μέσω της δημόσιας εγγραφής, η ίδια σκοπεύει να αντλήσει κεφάλαια 256 – 328 εκατ. ευρώ, ενώ το εύρος τιμής της αρχικής δημόσιας προσφοράς βρίσκεται στα 19,50 έως 26,30 ευρώ ανά μετοχή (βλέπε περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Στις αρχές του χρόνου η Showroomprive είχε λάβει επενδυτικά κεφάλαια 60 εκατ. ευρώ, ενώ είχε ανακοινώσει την επέκταση αυτής σε 167 χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα (Η Showroomprive επεκτείνεται και στην Ελλάδα).

Η VIPSHOP είναι ένας από τους κορυφαίους διαδικτυακούς εμπόρους (Τα δέκα κορυφαία ηλεκτρονικά καταστήματα του κόσμου), ο οποίος έχει θέσει ως επόμενο του στόχο τζίρο της τάξεως των δέκα δισ. ευρώ!

Σχετικά άρθρα:Categories: Business Models, e-commerce, E-Fashion, Shopping Clubs

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: