Η Amazon λάνσαρε σήμερα στη Γερμανία την υπηρεσία δωρεάν αυθημερόν παράδοση

Η Amazon λάνσαρε σήμερα στην αγορά της Γερμανίας την υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης (Free Same-Day delivery), μέσω της οποίας θα παραδίδει εντελώς δωρεάν τις διαδικτυακές παραγγελίες των Prime μελών της (αρχικώς για 12 μητροπολιτικές περιοχές) για καλάθια αξίας άνω των 20 ευρώ.

Amazοn-Same-Day-Delivery-Ge

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Paket βρίσκεται καθ’ οδόν για την Amazon.  Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος και για το Allyouneed, τo Online Super Market της DHL. Ο Δρ. Andrej Busch εικάζεται ότι θα αναλάβει ηγετική θέση στην Amazon, με στόχο την πανευρωπαϊκή εξάπλωση των eFood υπηρεσιών αυτής.

Υπενθυμίζω ότι η Amazon στήνει τοπικά κέντρα διαλογής στη Γερμανία, όπου αρχικά η παράδοση των παραγγελιών θα πραγματοποιείται μέσω εξωτερικών συνεργατών. Μεσοπρόθεσμα, όμως, η  Amazοn θα στήσει το δικό της δίκτυο διανομής για το «τελευταίο μίλι» ήτοι το τελευταίο σκέλος του «ταξιδιού παράδοσης» ενός πακέτου, πριν να φτάσει στο κατώφλι των καταναλωτών.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Logistics

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: