Αλλάζει και πάλι χέρια η Pixmania

Δύο, περίπου, χρόνια, μετά το πέρασμα της Pixmania στα χέρια της γερμανικής Mutares (Pixmania: Με «προίκα» 69 εκατ. ευρώ, στα χέρια της Mutares AG), το πρώην λαμπρό αστέρι του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη αλλάζει και πάλι χέρια και περνά στη διαχείριση της γαλλικής VDD SAS, η οποία είναι διαχειρίστρια και της επίσης γαλλικής Vente du Diable.

pixmania-2016Σύμφωνα τις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις (01/01/2015 με 30/06/2015 – αρχείο PDF) της Mutares, οι συνολικές πωλήσεις της Pixmania ανήλθαν στα 88,9 εκατ. ευρώ έναντι 113,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 (οι ετήσιες πωλήσεις αυτής ανέρχονταν κάποτε στις 665 εκατ. αγγλικές λίρες).

H Pixmania με το ηλεκτρονικό της κατάστημα δραστηριοποιείται σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Υπενθυμίζω ότι τον Φεβρουάριο του 2013 η Pixmania είχε ανακοινώσει το κλείσιμο όλων των φυσικών σημείων πώλησής της καθώς και την αποχώρησή της από 12 από τις συνολικά 26 χώρες όπου δραστηριοποιείται, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα.

Στον αντίποδα, έναν νέο ισχυρό παίκτη στη γαλλική αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών με συνολικό τζίρο 500 εκατ. ευρώ φέρνει το Deal Materiel.netLDLC.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: