Η Farfetch ξαναέλαβε νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 110 εκατ. δολαρίων

Η αγγλική Farfetch (Farfetch: Η διεθνής πλατφόρμα για μπουτίκ πολυτελών ενδυμάτων αποτιμάται ακριβά…), η οποία μέσω της πλατφόρμας της προσφέρει προσβασιμότητα στην πολυτελή ένδυση και σε πάνω από 400 διεθνείς μπουτίκ πολυτελών ειδών ρουχισμού, ξαναέλαβε επενδυτικά κεφάλαια ύψους 110 εκατ. δολαρίων. Μεταξύ των νέων επενδυτών είναι η Temasek, η IDG Capital Partners και η Eurazeo Index καθώς και ο υφιστάμενος μέτοχος, η Vitruvian Partners.  Συνολικά η Farfetch έλαβε επενδυτικά κεφάλια ύψους 305 εκατ. δολαρίων, ενώ αυτή αποτιμάται σε 1,5 δισ. δολάρια!

FarfetchΜε τα παραπάνω κεφάλαια η Farfetch θέλει να επιταχύνει την ανάπτυξή της στις ασιατικές αγορές και να αναβαθμίσει την τεχνολογία της.

Ο μικτός τζίρος της για το 2015 ανήλθε στα 500 εκατ. δολάρια ενώ τα έσοδά της (προμήθεια 25%) ανήλθαν στα 125 εκατ. δολάρια περίπου. Βέβαια, η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει να είναι ζημιογόνα.

Στην Ελλάδα, η Farfetch συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με τρεις μπουτίκ αλλά και με επώνυμα ελληνικά Brands, όπως την Ancient Greek Sandals.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: