Το BestPrice.gr λάνσαρε το πρώτο Facebook Messenger Bot στην ελληνική αγορά

Το πρώτο Facebook Messenger Bot στην ελληνική αγορά παρουσίασε πρόσφατα η δημοφιλής υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών, BestPrice.gr, με στόχο να προσφέρει στους χρήστες την πιο εύκολη και γρήγορη έρευνα αγοράς.

Bestprice MessegnerΤο Messenger Bot του BestPrice.gr εκμεταλλεύεται τη νέα δυνατότητα του Facebook για δημιουργία bots, ήτοι μικρά προγράμματα που απαντάνε με φυσική γλώσσα στους χρήστες της υπηρεσίας μέσα στο περιβάλλον του chat, με στόχο να βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή στην υπηρεσία των χρηστών του, διευκολύνοντάς τους στην αναζήτηση πληροφοριών από αγαπημένες τους υπηρεσίες και καταστήματα.

BestBuy Messenger ExampleΔείτε στο παρακάτω βίντεο τον τρόπο λειτουργίας του:

Το „Conversational Commerce“, ο αυξανόμενος τρόπος αλληλεπίδρασης μέσω κειμένου ή ομιλίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την άνοδο των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και συνιστά περιεχόμενο του «Contextual Commerce» ( Με ποιον τρόπο το Contextual Commerce θα αλλάξει το Ηλεκτρονικό Εμπόριο). Μάλιστα, ο Chris Messina, Developer Experience Lead στην Uber, πιστεύει ότι το έτος 2016 θα είναι η χρονιά του „Conversational Commerce“.

Σίγουρα, το „Conversational Commerce“ έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Η επιτυχία, όμως, της πλατφόρμας του Facebook Μessenger, η οποία παρεμπιπτόντως ακόμα έχει αρκετές αδυναμίες, θα εξαρτηθεί από την υπεραξία που θα προσφέρει στον χρήστη του Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Αυτή, σίγουρα θα πρέπει να βρίσκεται πέραν του περιβάλλοντος μιας επιμελημένης πρότασης, καθώς αυτή μπορεί κανείς να λάβει, βέβαια, και μέσω των έξυπνων αλγορίθμων στα “ντεμοντέ” ηλεκτρονικά καταστήματα.

Στο παρελθόν σάς είχα παρουσιάσει μια αντίστοιχη υπηρεσία της Pro.com (Chat Commerce: H Pro.com προσφέρει οικιακές υπηρεσίες μέσω SMS και μέσω Facebook Messenger).

Σχετικά άρθρα:Categories: Curated Shopping, e-commerce, M-Commerce, On-Demand Commerce, Trends

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: