Η Amazon χτυπάει «μαλακά» την πόρτα των κατασκευαστών αυτοκινήτων

Η Amazon χτυπάει «μαλακά» την πόρτα των κατασκευαστών αυτοκινήτων, καθώς τα Prime μέλης της Amazon στις Η.Π.Α. μπορούν να κλείσουν online ραντεβού για test drive ενός Hyundai Elantra, ενώ αντίστοιχα οι πελάτες της στη Γερμανία μπορούν προγραμματίσουν ένα test drive με τη νέα Mercedes E-Class. Πέρα των παραπάνω, η Amazon λάνσαρε χθες στις Η.Π.Α. το Amazon Vehicles, μια πλατφόρμα αναζήτησης αυτοκινήτων και κοινότητας σχετικής με το θέμα, η οποία αποτελεί επέκταση του καταστήματος Amazon Automotive και Amazon Automotive Services.


Amazon-VehiclesΗ παραπάνω πλατφόρμα αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την πώληση αυτοκινήτων μέσω της Amazon (θυμίζω ότι η Toyota ήδη το 2015 είχε πωλήσει στην Ιταλία, μέσω της πλατφόρμας της Amazon, μια ειδική έκδοση του Aygo στην τιμή των 12.000 ευρώ). Προπάντων, όμως, αυτή αποτελεί μια πλούσια έκθεση αυτοκινήτων και ένας τρόπος καθοδήγησης των πελατών στην αναζήτηση των κατάλληλων ανταλλακτικών.

Από την άλλη, βέβαια, και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων (Mercedes Benz και το τέλος των αντιπροσώπων αυτοκινήτων) αποκόπτουν το επιχειρηματικό μοντέλο πώλησης αυτοκινήτων από τις υπάρχουσες κλασικές υποδομές πώλησης, μέσω των αντιπροσώπων αυτοκινήτων.

 Σχετικά άρθρα:Κατηγορίες:e-commerce

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: