Η Amazon χτυπάει «μαλακά» την πόρτα των κατασκευαστών αυτοκινήτων

Η Amazon χτυπάει «μαλακά» την πόρτα των κατασκευαστών αυτοκινήτων, καθώς τα Prime μέλης της Amazon στις Η.Π.Α. μπορούν να κλείσουν online ραντεβού για test drive ενός Hyundai Elantra, ενώ αντίστοιχα οι πελάτες της στη Γερμανία μπορούν προγραμματίσουν ένα test drive με τη νέα Mercedes E-Class. Πέρα των παραπάνω, η Amazon λάνσαρε χθες στις Η.Π.Α. το Amazon Vehicles, μια πλατφόρμα αναζήτησης αυτοκινήτων και κοινότητας σχετικής με το θέμα, η οποία αποτελεί επέκταση του καταστήματος Amazon Automotive και Amazon Automotive Services.


Amazon-VehiclesΗ παραπάνω πλατφόρμα αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την πώληση αυτοκινήτων μέσω της Amazon (θυμίζω ότι η Toyota ήδη το 2015 είχε πωλήσει στην Ιταλία, μέσω της πλατφόρμας της Amazon, μια ειδική έκδοση του Aygo στην τιμή των 12.000 ευρώ). Προπάντων, όμως, αυτή αποτελεί μια πλούσια έκθεση αυτοκινήτων και ένας τρόπος καθοδήγησης των πελατών στην αναζήτηση των κατάλληλων ανταλλακτικών.

Από την άλλη, βέβαια, και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων (Mercedes Benz και το τέλος των αντιπροσώπων αυτοκινήτων) αποκόπτουν το επιχειρηματικό μοντέλο πώλησης αυτοκινήτων από τις υπάρχουσες κλασικές υποδομές πώλησης, μέσω των αντιπροσώπων αυτοκινήτων.

 Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d