Η DPD ξεκίνησε την πρώτη παγκόσμια τακτική γραμμή παράδοσης με Drone

Έντονη είναι η κινητικότητα στην αγορά μεταφοράς και διανομής πακέτων με Drone. Μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι παρέδωσε το πρώτο της δέμα με Drone, ήρθε η σειρά της γερμανικής DPD για να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας της πρώτης παγκόσμιας τακτικής γραμμής παράδοσης με Drone.

dpd_drone

Πηγή: DPD

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας χορήγησε στον παραπάνω ταχυμεταφορέα, την άδεια για μια μόνιμη παράδοση με Drone για την περιοχή της Προβηγκίας (Provence) στη Νότια Γαλλία.

Μέσω της παραπάνω γραμμής, η DPD θα διανέμει μια φορά την εβδομάδα, σε μια απομακρυσμένη βιοτεχνική ζώνη στην οποία είναι εγκαταστημένες αρκετές τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις, πακέτα βάρους μέχρι και 3 κιλών με Drone. Το ελικόπτερο-drone της DPD διανύει αυτόνομα μια απόσταση 15 χιλιομέτρων, με μέγιστη ταχύτητα τα 30 χλμ/ώρα. Για τον παραπάνω σκοπό ο όμιλος DPD έχει κατασκευάσει ένα δικό του terminal.

Όπως και στην περίπτωση της Amazon, έτσι και η DPD στοχεύει με την υπηρεσία της στις μη αστικές περιοχές, σε νησιά αλλά και ορεινές περιοχές.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Innovation, Logistics, Trends

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: