BingoBox: Το πλήρες αυτοματοποιημένο ψιλικατζίδικο αλά κινέζικα

Μετά τη Σουηδία (Στη Σουηδία άνοιξε το πρώτο ψιλικατζίδικο, χωρίς προσωπικό!) και η Κίνα άρχισε να λειτουργεί πλήρες αυτοματοποιημένα ψιλικατζίδικα με την επωνυμία BingoBox, τα οποία λειτουργούν όλο το 24ωρο – 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς προσωπικό. Απλώς το μόνο που χρειάζεται ένας πελάτης, για να πραγματοποιήσει τις αγορές του στα παραπάνω mobile convenience stores είναι ένα κινητό.

bingoboxΕιδικότερα, οι πελάτες λαμβάνουν πρόσβαση στο κατάστημα, σκανάροντας τον κωδικό QR στην είσοδο του καταστήματος και επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους μέσω της γνωστής κινεζικής εφαρμογής WeChat. Ο πελάτης μετέπειτα τοποθετεί τα επιθυμητά προϊόντα στο scanner του ταμείου και στη συνέχεια εξοφλεί τις αγορές του μέσω της εφαρμογής WeChat ή της Alipay, σκανάροντας και πάλι έναν κωδικό QR. Αντίστοιχα, η έξοδος από το κατάστημα πραγματοποιείται και πάλι μέσω «σκαναρίσματος» ενός κωδικού QR (Quick Response Code – Πότε αποδίδουν οι κώδικες QR;)

bingobox_-use-stepsΤα παραπάνω καταστήματα είναι μετακινούμενα και προσφέρουν 24ωρη εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση και παρακολούθηση, ενώ διαθέτουν μία πλήρη γκάμα προϊόντων που αποτελείται από περισσότερους από 800 κωδικούς προϊόντων από αναψυκτικά, σνακ και αλκοολούχα ποτά μέχρι και απορρυπαντικά και φρέσκες σαλάτες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον τρόπο λειτουργίας του παραπάνω εγχειρήματος της νεοφυής BingoBox.

Όπως η Amazon με το Amazon Go (Amazon Go: Η Amazon παρουσιάζει την τεχνολογία της «Just Walk Out» – επιτίθεται τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ), έτσι και η BingoBox καταδεικνύει τη μελλοντική αγοραστική βιωματική εμπειρία του καταναλωτή.

Σε αυτή τη νέα αγορά του μέλλοντος, το επάγγελμα του ταμία θα εξαλειφθεί, μια για πάντα! (η επανάσταση στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο θα μεταβάλλει το προφίλ των εργαζομένων στο λιανεμπόριο).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Food, M-Commerce, Smart Devices, Trends

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.