Υπηρεσία δοκιμής ρούχων στο σπίτι ανακοίνωσαν ταυτόχρονα Amazon και Zalando

Έναρξη υπηρεσίας δοκιμής ρούχων στο σπίτι ανακοίνωσαν ταυτόχρονα οι Amazon και Zalando. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι αντίστοιχη με αυτήν των εταιρειών Curated Shopping (Curated Shopping: Ο βοηθός αγορών…για αυτούς που βαριούνται τα ψώνια) μέσω της οποίας οι πελάτες λαμβάνουν ένα δέμα με λίγα ρούχα και στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν ποια από τα παραπάνω ρούχα θα κρατήσουν ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν, χωρίς κανένα κόστος, πίσω στον διαδικτυακό έμπορο.

Ειδικότερα, οι Prime πελάτισσες της Amazon μέσω της υπηρεσίας Prime Wardrobe μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα εκατ. κωδικούς με είδη ρουχισμού και ειδικούς όρους και εκπτώσεις. Οι πελάτισσες λαμβάνουν στη συνέχεια τουλάχιστον 3 επιλεγμένα αντικείμενα (ρουχισμό ή/και υποδήματα ή/και αξεσουάρ) και στη συνέχεια έχουν επτά μέρες στη διάθεσή τους για να επιλέξουν ποια από τα παραπάνω είδη θα κρατήσουν και τα υπόλοιπα τα επιστρέφουν πίσω στην Amazon, χωρίς κανένα κόστος.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μέσω της παραπάνω νέας υπηρεσίας, οι γυναίκες πελάτισσες της Amazon Fashion λαμβάνουν επιπλέον «τροφή» για την προσωπική συσκευή τους Echo Look (Echo Look: Η Alexa της Amazon αποκτά μάτια και σας δίνει στιλιστικές συμβουλές).

Αντίστοιχα, η Zalando έχει αναπτύξει παρόμοια υπηρεσία δοκιμής και η οποία μάλιστα, μετά την πετυχημένη δοκιμαστική φάση της στη γαλλική αγορά („Zalando transforms online shopping in France proposing to try purchases at home before paying“) θα επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέσω αυτής της δαπανηρής στρατηγικής κίνησης, η Zalando αποσκοπεί σε περισσότερες παραγγελίες σε χώρες όπως τη Γαλλία και την Ιταλία, στις οποίες η χρήση της αντικαταβολής αποτελεί όπως και στην Ελλάδα, τον πιο δημοφιλή τρόπο πληρωμής.

Μένει να δούμε με ποιο τρόπο η Zalando θα ενσωματώσει την παραπάνω υπηρεσία στο μελλοντικό της πρόγραμμα πιστότητας.Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes, Logistics, On-Demand Commerce, Trends

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: