Η Amazon λάνσαρε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, τα δικά της μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC)

Η Amazon έχει ήδη λανσάρει (Amazon has quietly launched an exclusive line of over-the-counter health products) αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, από πέρυσι το καλοκαίρι, τα δικά της μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC) στην αγορά των ΗΠΑ με την επωνυμία „Basic Care“.

Η γραμμή ιδιωτικής ετικέτας παράγεται από την αμερικανική εταιρεία Perrigo, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στον κόσμο και περιλαμβάνει 60 προϊόντα από αναλγητικά και αντιισταμινικά φάρμακα μέχρι και προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.

Γνωστές είναι και οι προθέσεις της Amazon για το στήσιμο μιας υπηρεσίας διανομής για φαρμακευτικά προϊόντα (Η Amazon ετοιμάζεται να χτυπήσει και τη φαρμακευτική αγορά). Στην ουσία, η Amazon σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσίας της Amazon Prime και Prime Now με την κατηγορία προϊόντων προσωπικής υγιεινής και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Αίσθηση προκάλεσε και η πρόσφατη (κοινή) ανακοίνωση της Amazon, JP Morgan Chase και Berkshire Hathaway ότι σκοπεύουν να ιδρύσουν από κοινού μία ανεξάρτητη εταιρεία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, με στόχο να ελέγξουν το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων τους στις ΗΠΑ.

Για να αντιμετωπισθούν οι σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη σχεδιασμού νέων (καινοτόμων) επιχειρηματικών μοντέλων. Οι «ηλεκτρονικές» υπηρεσίες υγείας, είτε αυτές είναι Online είτε είναι Mobile είτε ακόμα και Voice, για να πετύχουν, θα πρέπει να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των ασθενών και των ιατρών, το οποίο έγκειται στην έλλειψη εμπιστοσύνης και την έλλειψη προσωποποιημένων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα:Κατηγορίες:e-commerce, E-Health

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: