Η Amazon λάνσαρε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, τα δικά της μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC)

Η Amazon έχει ήδη λανσάρει (Amazon has quietly launched an exclusive line of over-the-counter health products) αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, από πέρυσι το καλοκαίρι, τα δικά της μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC) στην αγορά των ΗΠΑ με την επωνυμία „Basic Care“.

Η γραμμή ιδιωτικής ετικέτας παράγεται από την αμερικανική εταιρεία Perrigo, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στον κόσμο και περιλαμβάνει 60 προϊόντα από αναλγητικά και αντιισταμινικά φάρμακα μέχρι και προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.

Γνωστές είναι και οι προθέσεις της Amazon για το στήσιμο μιας υπηρεσίας διανομής για φαρμακευτικά προϊόντα (Η Amazon ετοιμάζεται να χτυπήσει και τη φαρμακευτική αγορά). Στην ουσία, η Amazon σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσίας της Amazon Prime και Prime Now με την κατηγορία προϊόντων προσωπικής υγιεινής και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Αίσθηση προκάλεσε και η πρόσφατη (κοινή) ανακοίνωση της Amazon, JP Morgan Chase και Berkshire Hathaway ότι σκοπεύουν να ιδρύσουν από κοινού μία ανεξάρτητη εταιρεία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, με στόχο να ελέγξουν το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων τους στις ΗΠΑ.

Για να αντιμετωπισθούν οι σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη σχεδιασμού νέων (καινοτόμων) επιχειρηματικών μοντέλων. Οι «ηλεκτρονικές» υπηρεσίες υγείας, είτε αυτές είναι Online είτε είναι Mobile είτε ακόμα και Voice, για να πετύχουν, θα πρέπει να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των ασθενών και των ιατρών, το οποίο έγκειται στην έλλειψη εμπιστοσύνης και την έλλειψη προσωποποιημένων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Health

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: