Spreadshirt: Αύξηση πωλήσεων κατά 15% στα 107 εκατ. ευρώ και ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας

Το ηλεκτρονικό κατάστημα εξατομικευμένων T-Shirts Spreadshirt έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις. Ειδικότερα, οι πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν στα 107 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2016. Η εταιρεία κατέγραψε, επίσης, ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) 8,2 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου της προέρχεται από τις γερμανόφωνες αγορές (46 εκατ. ευρώ) και μετέπειτα από την αγορά των ΗΠΑ (24 εκατ. ευρώ).

Μονάδα παραγωγής της Spreadshirt στη Τσεχία – Πηγή: Spreadshirt

Συνολικά 14,7 εκατ. σχέδια έχουν φορτωθεί στην πλατφόρμα της, ενώ 4,8 εκατ. τυπωμένα προϊόντα βρήκαν το δρόμο τους έξω από τις εγκαταστάσεις της Spreadshirt.

Στον συναρπαστικό κόσμο της Μαζικής Εξατομίκευσης είχα αναφερθεί στο παρελθόν εκτενέστερα σε άλλο άρθρο μου, ενώ τον συγκεκριμένο ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο είχα προτείνει ως έναν από τα δέκα επιχειρηματικά μοντέλα που έχουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Fashion, Mass Customization

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.