Τα 10 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Αυστρίας και της Ελβετίας (2017)

Μετά την παρουσίαση των 100 κορυφαίων διαδικτυακών καταστημάτων της Γερμανίας (Τα 100 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Γερμανίας), ας δούμε τα 10 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Αυστρίας και της Ελβετίας για το 2017.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα „E-Commerce-Markt Österreich/Schweiz 2018“ του γερμανικού ινστιτούτου λιανεμπορίου (EHI), ο τζίρος των 250 κορυφαίων διαδικτυακών καταστημάτων στην Αυστρία σημείωσε και για το 2017 σημαντική άνοδο. Ειδικότερα, ο τζίρος αυτών ανήλθε στα 2,7 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση στις πωλήσεις αγαθών της τάξεως του 9,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η τάση συγκέντρωσης της αγοράς εντείνεται. Έτσι, τα συνδυασμένα μερίδια των δέκα μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων της Αυστρίας αντιστοιχούν περίπου στο 1/2 του συνολικού τζίρου.

Η Amazon συνεχίζει να κατέχει τη δεσπόζουσα θέση και στην αυστριακή αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου με πωλήσεις ύψους 643 εκατ. ευρώ. Την Amazon ακολουθεί η Zalando με τζίρο τα 230 εκατ. ευρώ, ενώ στη τρίτη θέση της κατάταξης ακολουθεί η Universal με πωλήσεις ύψους 133,6 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πάνω από το ήμισυ του συνόλου των 250 κορυφαίων διαδικτυακών καταστημάτων στην Αυστρία έχουν έδρα το εξωτερικό.

Την κορυφή της λίστας της συμβουλευτικής Carpathia με τα 30 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Ελβετίας για το 2017, η Digitec συνεχίζει να κατέχει τη δεσπόζουσα θέση στην ελβετική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου με πωλήσεις 690 εκατ. ελβετικά φράγκα, παρουσιάζοντας αύξηση στις πωλήσεις προϊόντων της τάξεως του 14,61% σε σχέση με το 2016. Μια ανάσα από την πρώτη θέση βρίσκεται η Zalando με πωλήσεις 685 εκατ. ελβετικά φράγκα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η amazon.de με πωλήσεις 575 εκατ. ελβετικά φράγκα, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η nespresso.com/ch με πωλήσεις ύψους 350 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η μεγαλύτερη, όμως, έκπληξη στη φετινό Top 10 είναι η εμφάνιση της Aliexpress στην 6η θέση της σχετικής κατάταξης, ενώ στην πρώτη δεκάδα της συγκεκριμένης λίστας φιγουράρουν τα δύο διαδικτυακά καταστήματα σούπερ μάρκετ της Migros/ LeShop (8η θέση) και της coopathome.ch (10η θέση).

Η τάση συγκέντρωσης της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου εντείνεται και στην Ελβετία, καθώς ο συνολικός τζίρος των δέκα μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων της αυξήθηκε κατά 630 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Όσο αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές B2B, στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας βρίσκεται το ηλεκτρονικό κατάστημα της elektro-material.ch με πωλήσεις ύψους 298 εκατ. ελβετικά φράγκα, ενώ στη δεύτερη θέση της κατάταξης την ακολουθεί η alltron.ch με πωλήσεις 220 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Σχετικά άρθα:Categories: e-commerce, Studies

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: