Την περαιτέρω διάσπαση της eBay ζητά μεγαλομέτοχος

Προς τα πού οδεύει τελικά ο «στυλοβάτης του εμπορίου του παρελθόντος», η eBay; Μόλις χθες ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού του ακτιβιστή επενδυτή Elliott Management, ζητώντας την περαιτέρω διάσπασή της. Η επενδυτική Elliott Management, η οποία κατέχει πάνω από το 4% των μετοχών της eBay, υποστήριξε ότι η Marketplace της eBay θα αναζωογονηθεί και ως εκ τούτου θα είναι πιο πολύτιμη αν διαχωρίσει τις δραστηριότητες της StubHub και της Classifieds (μικρές αγγελίες).

Η απάντηση της eBay ήταν άμεση, δηλώνοντας ότι οι προτάσεις της Elliott Management θα αξιολογηθούν προσεκτικά.

Σημειώνεται ότι η PayPal ωφελήθηκε ιδιαίτερα (η τιμή της μετοχής της PayPal είναι αυτή τη στιγμή δυόμιση φορές υψηλότερη από αυτή της eBay) από τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της από την eBay („eBay: Μετά από πιέσεις επενδυτών διαχωρίζει από το ενεργητικό της την PayPal“).

H Marketplace της eBay δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις πανίσχυρες διαδικτυακές πλατφόρμες της Amazon και της Alibaba αλλά και την πλατφόρμα ηλεκτρονικού κινητού επιχειρείν της «νέας eBay», της Wish.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d