eBay: Στάσιμη η πορεία της το 2018

Παρότι τις αυξημένες διεθνείς πωλήσεις, η πορεία της eBay εξακολουθεί να είναι στάσιμη. Ο διαδικτυακός κολοσσός λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε (αρχείο PDF) ότι η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων (Gross Merchandise Value) τα οποία πωλήθηκαν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας ανήλθε για το 2018 στα 89,83 δισ. δολάρια, καταγράφοντας οριακή αύξηση 1,6% σε σχέση με το 2017.

Μάλιστα στην αγορά των ΗΠΑ, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της eBay στη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου (δ’ τρίμηνο 2018), μειώθηκαν κατά 102 εκατ. δολάρια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους (δ’ τρίμηνο 2017).

Βέβαια, οι ενεργοί πελάτες της eBay αυξήθηκαν κατά 4% σε 179 εκατ., ενώ τα έσοδά της από προμήθεια ανήλθαν στα 7,4 δισ. δολάρια.

Δεδομένου όμως ότι και στους επόμενους μήνες δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην πορεία της εταιρείας, εύκολα γίνεται κατανοητό γιατί οι επενδυτές της eBay επιδιώκουν την περαιτέρω διάσπασή της.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.