Η Amazon αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων (GMV) που διακινούνται μέσω της πλατφόρμας της ανέρχεται στο ποσό των 277 δισ. δολαρίων

Ο ιδρυτής της Jeff Bezos αποκάλυψε, σε πρόσφατη επιστολή του (αρχείο PDF),  προς τους μετόχους της Amazon ότι για πρώτη φορά η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων (GMV) που διακινούνται μέσω της πλατφόρμας της ανέρχεται στο ποσό των 277 δισ. δολαρίων.

Από το παραπάνω ποσό, τα 160 δισ. δολάρια αφορούν τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Marketplace, ενώ τα υπόλοιπα 117 δισ. δολάρια αφορούν τις δικές της λιανικές πωλήσεις.

Γενικά, παρατηρούμε πως τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια εντυπωσιακή μετατόπιση στη στρατηγική της Amazon και στο οικονομικό της ενδιαφέρον, από το να είναι η ίδια έμπορος σε διαχειριστή των εμπόρων (Το Αλφαβητάρι της Οικονομικής των πλατφορμών).

Είναι βέβαιο, άλλωστε, ότι η εκμετάλλευση των εμπόρων επιφέρει υψηλότερο περιθώριο κέρδους στην Amazon απ’ ό,τι η καθαυτού ενασχόλησή της με το λιανεμπόριο. Οπότε σίγουρα για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο, η Αmazon θα αρχίζει να πιέζει ολοένα και περισσότερο τους προμηθευτές της να πωλήσουν μόνοι τους τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα της Amazon.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, Trends

Tags: ,

2 replies

 1. Καλημέρα
  Διαβάζω το πολύ ουσιαστικό και μακράν κάθε είδους “ελληνικής προοπτικής”
  άρθρο σας.
  Μία παράκληση. Προσπάθησα να μεταβώ από το άρθρο σας της 11/04/2017 “Το
  αλφαβητάρι της Οικονομίας των πλατφορμών”
  στην μελέτη που μπορεί? κανείς να διαβάσει “The Rise og the platform
  Enterprise” ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
  Μήπως η πρόσβαση δεν είναι ελεύθερη? αλλά αφορά συνδρομητικούς με πληρωμή
  χρήστες?.
  Αν όχι παρακαλώ δώστε την διαδρομή για την προσέγγιση αν είναι εφικτό και
  όχι επίπονο για εσάς.
  Φιλικά

  Δημητρίου Γιάννης
  Σύμβουλος Επιχειρήσεων
  Εγνατία 35
  546 30 Θεσσαλονίκη

  τηλ. 6955102532, 2314034635

  ηλ. ταχ. gdsp09@gmail.com

  201904121151

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: