Η Amazon επενδύει στη βρετανική υπηρεσία διανομής έτοιμου φαγητού Deliveroo

Η κατηγορία «διανομής έτοιμου φαγητού» και κατά συνέπεια οι υπηρεσίες παράδοσης στο τελευταίο μίλι, βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς τόσο η αμερικανική Doordash όσο και η βρετανική Deliveroo άντλησαν πρόσφατα νέα επενδυτικά κεφάλαια μερικών εκατοντάδων εκατ. δολαρίων. Μάλιστα, η Deliveroo επισήμανε στην ιστοσελίδα της ότι η Amazon θα ηγηθεί της νέας επένδυσης ύψους 575 εκατ. δολαρίων.

Deliveroo CourierΙδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπηρεσία της “Deliveroo Editions. Μέσω της παραπάνω υπηρεσίας, οι εταιρείες μαζικής εστίασης αλλά και οι νέοι Chef μπορούν να κάνουν δωρεάν χρήση των πλήρως εξοπλισμένων κουζινών της Deliveroo “dark kitchens”, για να ετοιμάσουν τα δικά τους γεύματα.  Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του BBC: “Does your dinner come from a ‘dark kitchen’?”. Σημειώνεται ότι για τη χρήση της υπηρεσίας, η Deliveroo παρακρατεί προμήθεια ύψους 35% από την πώληση κάθε γεύματος.

Πηγή: Deliveroo PR library imagery / Deliveroo

Η Deliveroo, με έδρα το Λονδίνο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής έτοιμου φαγητού στη Μ. Βρετανία, με κύκλο εργασιών (χρήση 2017) 277 εκατ. στερλίνες και ζημιές ύψους 185 εκατ. στερλίνες, ενώ αυτή έλαβε μέχρι στιγμής επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους 1,5 δισ. δολάρια.

H Amazon αναπτύσσει τo δικό της δίκτυο διανομής, το City Logistics και παράλληλα θέλει να φέρει εις πέρας…και το «τελευταίο μίλι», ήτοι το τελευταίο σκέλος του «ταξιδιού παράδοσης» ενός πακέτου, πριν να φτάσει στο κατώφλι των καταναλωτών. Πέρα από την πιθανή αλλαγή επωνυμίας της υπηρεσίας διανομής Deliveroo σε Prime Now, η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται σε δώσει νέα “σούπερ τροφή” και για πιθανή επανεκκίνηση της αποτυχημένης υπηρεσίας Amazon Restaurants.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Food, Logistics, On-Demand Commerce

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.