Τα 10 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Ελβετίας (2018)

Την κορυφή της λίστας της συμβουλευτικής Carpathia με τα 30 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Ελβετίας για το 2018  κατέκτησε η γερμανική Zalando („Zalando: Αύξηση πωλήσεων 20% στα 5,4 δισ. ευρώ το 2018“) η οποία πήρε τα ηνία από την Digitec, κατακτώντας έτσι για πρώτη φορά τη δεσπόζουσα θέση στην ελβετική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου B2C, από επιχείρηση προς καταναλωτή,  με πωλήσεις 785 εκατ. ελβετικά φράγκα αφήνοντας την Digitec στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η amazon.de με πωλήσεις 660 εκατ. ελβετικά φράγκα, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η κινεζική Aliexpress με πωλήσεις ύψους 475 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η τάση συγκέντρωσης της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου ισχυροποιείται  και στην Ελβετία, καθώς ο συνολικός τζίρος των δέκα μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων αντιπροσωπεύει το 41% των συνολικών ηλεκτρονικών αγορών προϊόντων B2C.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη φετινή λίστα των TOP 10 Online Shops φιγουράρουν ήδη τέσσερις ξένες εταιρείες από τρεις που ήταν πέρυσι, με τη νεοεισερχόμενη Wish („Wish: Ξεπέρασε τα 1 δισ. δολάρια ο τζίρος το 2017 – οδεύει ολοταχώς για τζίρο 2 δισ. δολάρια“) να εμφανίζεται στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης από τη 12η θέση που ήταν πέρυσι.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη δεκάδα της συγκεκριμένης λίστας, εκπροσωπείται με τη LeShop και ένα διαδικτυακό κατάστημα σούπερ μάρκετ.

Όσο αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές B2B, στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας συνεχίζει να βρίσκεται το ηλεκτρονικό κατάστημα της elektro-material.ch με πωλήσεις ύψους 344 εκατ. ελβετικά φράγκα, ενώ στη δεύτερη θέση της κατάταξης την ακολουθεί η alltron.ch με πωλήσεις 330 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Internationalization

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: