Το neoecommerce πορεύεται στο προσεχές 2020 στα εννιά χρόνια λειτουργίας του. Με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να κεντρίζει και στο μέλλον το ενδιαφέρον της ελληνικής αγοράς; Άλλωστε, η αγορά του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στα επόμενα χρόνια θα έχει πολύ διαφορετική μορφή από αυτή που ξέρουμε σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην ενημέρωση και υποστήριξη της ελληνικής αγοράς με τελικό στόχο την επίτευξη της Αριστείας στο μελλοντικό εμπόριο, το neoecommerce θα εστιάσει ακόμα περισσότερο στις παγκόσμιες εξελίξεις. Αυτό θα συμβεί, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι εκεί δημιουργούνται οι υποδομές και τα οικοσυστήματα – πλατφόρμες που θα καθοδηγήσουν και θα μεταβάλλουν θεμελιωδώς το (Ηλεκτρονικό) Εμπόριο στις επόμενες δεκαετίες.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στα τέλη Απριλίου, το neoecommerce θα ανοίξει για πρώτη φορά στους έλληνες εμπόρους τις πόρτες των κορυφαίων εταιρειών του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Γερμανία, για να μάθουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην αγορά του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στη Γερμανία και να γνωρίσουν την καινοτομία και το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας της γερμανικής e-commerce σκηνής.
Αντίστοιχα, δεδομένης της δυναμικής που έχει αποκτήσει η αγορά του κινητού επιχειρείν και εγκαταλείποντας το γνωστό και σύνηθες περιβάλλον ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, ήτοι τη χρήση του WWW και της οθόνης, το neoecommerce θα δώσει ιδιαίτερα έμφαση στις κινητές εφαρμογές και γενικώς στο Mobile & Conversational Commerce („Με ποιον τρόπο το Contextual Commerce θα αλλάξει το Ηλεκτρονικό Εμπόριο“).
Διεθνοποίηση μέσω των Marketplaces
Πέρα από την E-Commerce Germany Tour και την, μεταξύ άλλων, επίσκεψη της Zalando και ενός Logistic Center της Amazon, σχεδιάζουμε νέες δράσεις και υπηρεσίες με θεματολογία τη Διεθνοποίηση μέσω των Marketplaces. Αρχικά, θα εστιάσουμε στην πώληση προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της Amazon, καθώς μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι ελληνικές εταιρείες που έχουν κατανοήσει ότι μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές διεθνοποίησης („Whitepaper: Διεθνοποίηση μέσω ενός κλικ”) είναι η πώληση των εμπορευμάτων τους στις διαδικτυακές πλατφόρμες – marketplaces της Amazon, της Zalando και της παρέα τους.
Στα εξειδικευμένα ne33 ThinkTanks τα οποία θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι μέσα Μαρτίου, η συμμετοχή θα είναι εντελώς δωρεάν. Θα απευθύνονται αποκλειστικά σε επώνυμα ελληνικά Brands, σε έλληνες κατασκευαστές και εμπόρους. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν ευχαρίστως να επικοινωνήσουν μαζί μας εκ των προτέρων στο ecommerce@intzeidis.de.
Mobile & Conversational Commerce
Στη νέα διάσταση του επιχειρείν, αυτής του κινητού επιχειρείν, οτιδήποτε μπορεί να διεκπεραιωθεί στο Smartphone πραγματοποιείται σε αυτό. Αντίστροφα, οτιδήποτε δε λαμβάνει χώρα σε αυτό, απλώς δεν υφίσταται. Η πανταχού χρήση των «έξυπνων κινητών» επιφέρει και την μετατόπιση των πωλήσεων του εμπορίου από το παραδοσιακό ηλεκτρονικό εμπόριο στο Mobile Commerce. Ποιοι, όμως, είναι αυτοί που θα κοντρολάρουν την μελλοντική αγορά του κινητού επιχειρείν; Η Amazon και η παρέα της ή οι νέοι παίκτες όπως η Wish, η Picnic, η Stitch Fix, η Poshmark και η Enjoy;
Ένα πράγμα που μας διδάσκει η ιστορία του Εμπορίου είναι ότι η «Η τράπουλα θα μοιραστεί εκ νέου» και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς παρατηρούμε πόσο δύσκολη υπόθεση είναι για τα μεγαθήρια του παραδοσιακού ηλεκτρονικού επιχειρείν, η επανεφεύρεση του τροχού, ήτοι η ανάπτυξη εξειδικευμένων microservices υπηρεσιών για το «νέο επίκεντρου του κόσμου», το Smartphone.
Συνεπώς, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη – νεοϊδρυθείσα ή καθιερωμένη να ενασχοληθεί διεξοδικά για το πού ακριβώς βρίσκεται η δική της θέση στο παντοδύναμο τηλεκοντρόλ αλλά και με ποια βιώσιμη πρόταση αξίας θα μπορέσει αυτή να κερδίσει τον χρήστη.
Το neoecommerce, για να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη του κινητού επιχειρείν στην ελληνική αγορά („Πού είναι τα ελληνικά Apps του ηλεκτρονικού εμπορίου;“), σχεδιάζει το 2020 διάφορες εξειδικευμένες συναντήσεις και Workshops, με διαφορετική θεματολογία, σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Όποιοι έμποροι ή πάροχοι ή νέοι (ανεξάρτητοι) αναλυτές θέλουν να στηρίξουν τις παραπάνω δράσεις μας, με την παραχώρηση χώρων ή έχουν δικές τους ιδέες ή θέλουν να αξιολογήσουν υπάρχουσες κινητές εφαρμογές ή/και να συντονίσουν τις παραπάνω δραστηριότητες, ευχαρίστως να επικοινωνήσουν μαζί μας στο info@neoecommerce.gr.
Αυτό που δεν αλλάζει βέβαια είναι ότι παραμένουμε σταθεροί στις αξίες και στις αρχές μας. Θα συνεχίζουμε να μην τοποθετούμε διαφημιστικά μηνύματα – αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο των συνεργατών μας, των ne33 Pioneers. Ενώ υπενθυμίζω ότι το neoecommerce ακολουθεί μια αυστηρή No-PR επικοινωνιακή στρατηγική.
Όποιος θέλει να είναι πάντα ενήμερος και να λαμβάνει τις αποκλειστικές αναλύσεις – εκτιμήσεις μας αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις από τον χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν θα πρέπει οπωσδήποτε να εγγραφεί στο newsletter του neoecommerce ή/και να μας ακολουθήσει στο Twitter για τις τελευταίες εξελίξεις.
Το σημαντικότερο, όμως, στο τέλος! Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες και συνεργάτες μας που αγκάλιασαν τη μέχρι σήμερα προσπάθειά μας, τις προηγούμενες 365 μέρες, και ευελπιστώ ότι το 2020 θα σηματοδοτήσει την αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και απήχηση.
Σχετικά θέματα:
- Funky Buddha: Από την Ελλάδα…σε όλη την Ευρώπη μέσω των marketplaces
- Οι μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου σε όρους GMV
- Whitepaper: Διεθνοποίηση μέσω ενός κλικ
- Οι κατασκευαστές και η χάραξη στρατηγικής διάθεσης προϊόντων στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο
- Πού είναι τα ελληνικά Apps του ηλεκτρονικού εμπορίου;
- Ανάλυση: Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να αναπτύξει Πλατφόρμες
- E-Commerce 2020: Κερδισμένοι και ηττημένοι
- Marketplaces: Τα επιχειρηματικά μοντέλα, που είναι οι πραγματικοί νικητές της συγκεντροποίησης στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Categories: e-commerce, Export 2.0, Internationalization, M-Commerce, ne33
Απάντηση