Φίλιππος Νάκας: Έσοδα 3,68 εκατ. ευρώ από το ηλεκτρονικό εμπόριο

Ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά των μουσικών οργάνων στην Ελλάδα, ο Όμιλος Φίλιππος Νάκας, πραγματοποίησε (αρχείο PDF) πωλήσεις ύψους 21,66 εκατ. ευρώ (+2,31%) κατά την οικονομική χρήση 2018/2019. Μάλιστα, η αύξηση των πωλήσεων του Oμίλου οφείλεται κυρίως στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων ιδιαίτερα μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος. Αν λάβουμε υπόψη ότι το 17% των πωλήσεων του Ομίλου αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τότε οι διαδικτυακές πωλήσεις ανέρχονται στα 3,68 εκατ. ευρώ.

Nakas eStoreΤα καθαρά κέρδη σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν στο ποσό των 740 χιλ. ευρώ περίπου. Για τη φετινή χρονιά (αρχείο PDF) που λήγει στις 30/6/2020 η εταιρεία αναμένει σε πρώτη φάση ότι, ο κύκλος εργασιών έως την 30η Απριλίου 2020 θα παρουσιάσει σημαντική μείωση (η μείωση του κύκλου εργασιών θα μπορούσε να υπερβεί το €1 εκ.) ενώ τα κέρδη του Ομίλου θα παρουσιάσουν μικρή σχετικά μείωση σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρήσης.

Η εταιρεία εκτός από την λιανική και χονδρική πώληση εμπορευμάτων, προσφέρει και υπηρεσίες. Οι πηγές εσόδων του τομέα υπηρεσιών είναι η διδασκαλία μουσικής στα ωδεία και η επισκευή οργάνων και μηχανημάτων μουσικής.

Nakas Revenue 2012_2019Σημειώνεται ότι ο Όμιλος λόγω του κορωνοϊού έχει προχωρήσει, από τις 11 Μαρτίου, στη διακοπή λειτουργίας των ιδιόκτητων ωδείων του και από τις 18 Μαρτίου στο κλείσιμο όλων τα καταστημάτων λιανικής. Μοναδική πηγή εσόδων για την εισηγμένη παραμένει το ηλεκτρονικό εμπόριο και προς το παρόν τα καταστήματα της θυγατρικής στην Κύπρο.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Στην παγκόσμια αγορά κυριαρχεί η γερμανική Thomann. Το μεγαλύτερο εξειδικευμένο (ηλεκτρονικό) κατάστημα μουσικών οργάνων στον κόσμο, πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 850 εκατ. ευρώ για το 2018, σημειώνοντας αύξηση 10,39% σε σχέση με το 2017. Οι διαδικτυακές πωλήσεις της Thomann αντιπροσωπεύουν το 90% των συνολικών πωλήσεων της, ενώ 65% του τζίρου της προέρχεται από πελάτες του εξωτερικού.

Η αγορά των μουσικών οργάνων αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα (διαδικτυακών) αγορών, που δεν κατέχει η Amazon.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Music

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: