Η eBay συνεχίζει την πτωτική πορεία της

Η eBay συνεχίζει την πτωτική πορεία της. Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων (Gross Merchandise Value) τα οποία πωλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της το πρώτο τρίμηνο του 2020 ανήλθε στα 21,26 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Μάλιστα στην αγορά των ΗΠΑ, το συγκρίσιμο GMV μειώθηκε κατά 294 εκατ. δολάρια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Marketplace GMV of eBayΟ αριθμός των ενεργών πελατών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα  (174 εκατ. πελάτες), ενώ τα έσοδα ύψους 4 δισ. δολαρίων από την πώληση της Stuhub διατέθηκαν εξ ολοκλήρου για την αγορά ιδίων μετοχών.

Τα ηνία της eBay ανέλαβε πρόσφατα ο Jamie Iannone, πρώην διευθυντής του μονάδας ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart.

Number of Active Buyers of eBay

Ανταγωνισμός

H Marketplace της eBay δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις πανίσχυρες διαδικτυακές πλατφόρμες της Amazon και της Alibaba αλλά και την πλατφόρμα ηλεκτρονικού κινητού επιχειρείν της «νέας eBay», της Wish. Ενώ η eBay προβλέπει ανάπτυξη 1% για το τρέχον έτος, η Amazon και η παρέα της συνεχίζουν να καλπάζουν με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η eBay αριθμεί 174 εκατ. πελάτες παγκοσμίως, ενώ η Wish κάνει λόγο για 500 εκατ. πελάτες, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου κρίνεται επιτακτική. Ίσως η Alibaba εκμεταλλευτεί δεόντως αυτή την ευκαιρία.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: