Η Walmart παύει τη λειτουργία της Jet.com

Το αξιομνημόνευτο deal των 3 δισ. δολαρίων των απελπισμένων Walmart και Jet.com, όπως αναμενόταν, απέτυχε, καθώς η Walmart παύει (αρχείο PDF) τη λειτουργία της Jet.com.  Η Jet.com είχε ως αρχικό στόχο να γίνει σημαντικός ανταγωνιστής της Amazon, έτσι νόμιζε, για να αναζητήσει κρησφύγετο κάτω από την ομπρέλα της Wal-Mart.

About Jet.comΝα θυμίσω ότι τρεις μονάχα μήνες μετά το λανσάρισμα της πλατφόρμας, η Jet άλλαξε τη στρατηγική και το επιχειρηματικό μοντέλο της, το οποίο προσανατολιζόταν αρχικά στο πετυχημένο μοντέλο της Costco (ένα είδος Shopping Club), χάνοντας με αυτόν τον τρόπο τον προσανατολισμό και την αξιοπιστία της ενώ παράλληλα για την επίτευξη της ανάπτυξή της δαπανούσε σε ενέργειες μάρκετινγκ το ποσό των 20 -25 εκατ. δολαρίων, μηνιαίως.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι τα τελευταία χρόνια, η Walmart έχει επενδύσει περισσότερα από 20 δισ. δολάρια σε ανταγωνιστές της Amazon, ενώ πρόσφατα η Walmart ανακοίνωσε το κλείσιμο και της ηλεκτρονικής υπηρεσίας concierge Jetblack.

Revenue Q1 2020 for Walmart

Παράλληλα η Walmart ανακοίνωσε (αρχείο PDF) και τα οικονομικά στοιχεία για το α΄ τρίμηνο της χρήσης 2021. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 134,62 δισ. δολ., ενώ οι πωλήσεις στις ΗΠΑ μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου εκτινάχθηκαν (αρχείο PDF) κατά 74% λόγω κορωνοϊού.

Ενώ η Walmart τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 8,6%, η Amazon συνεχίζει να καλπάζει με ρυθμό ανάπτυξης 26%.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Food

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d