Ενισχύει τις διαδικτυακές πωλήσεις η H&M

Επισπεύδει η Η&M τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, προωθώντας όλο και περισσότερο τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου για να καλύψει εν μέρει τις απώλειες των φυσικών καταστημάτων λόγω κορωνοϊού. Υπό το πρίσμα των παραπάνω δεν είναι τυχαίο ότι ο σουηδικός όμιλος λανσάρει („H&M Group brands to launch new online markets“) 5 Brands- online καταστήματα (και) στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για τα σήματα COS, Weekday, Monki & Other Stories και ARKET, τα οποία είναι διαθέσιμα άμεσα στην ελληνική αγορά.

Η H&M λανσάρει πέντε online shops (COS, Weekday, Monki, & Other Stories και ARKET) στην ελληνική αγορά

Πρόσφατα η H&M λάνσαρε την εκπτωτική πλατφόρμα Afound („Afound – An Innovative Off-Price-Marketplace – Launches In 2018“) στη γερμανική αγορά, ενώ πέρυσι η H&M απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Sellpy.

H&M Group Number of markets per brand

Online πωλήσεις

Οι διαδικτυακές πωλήσεις της H&M ανήλθαν (αρχείο PDF) στην τελευταία οικονομική χρήση στα 3,4 δισ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζω ότι οι αντίστοιχες online πωλήσεις της Inditex (Zara, Bershka, Pull&Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Uterqüe) ανήλθαν στα 3,9 δισ. ευρώ.

Βέβαια, το ερώτημα που τίθεται και πάλι είναι αν είναι πάρα πολύ αργά, για να σώσει η H&M το υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο της. Καθώς, όπως και στην περίπτωση της Adidas, παρότι ο σουηδικός όμιλος ανήκει στα Brands που προωθεί δυναμικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια για να κατανοήσει ότι το Ηλεκτρονικό Εμπόριο είναι το νέο κύριο κανάλι πώλησης και δη για το νεανικό πελατολόγιό της.

Στον αντίποδα, οι καθαρές πωλήσεις της Zalando, της κορυφαίας πλατφόρμας eFashion διαμορφώθηκαν στα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι την επόμενη χρονιά αυτή θα ξεπεράσει τον τζίρο της τάξεως των 10 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: