Η Zalando εμπλουτίζει την πλατφόρμα της με την κατηγορία pre-owned fashion

Η Zalando εμπλουτίζει („Customers can now effortlessly buy and trade in pre-owned fashion on Zalando“) την πλατφόρμα της με την κατηγορία pre-owned fashion. Πλέον από σήμερα οι πελάτισσες και πελάτες της Zalando σε Γερμανία και Ισπανία, θα μπορούν να πουλήσουν και να αγοράσουν pre-owned branded ρούχα και αξεσουάρ σε πολύ καλή κατάσταση ή ακόμα και καινούργια.

Η Zalando αναλαμβάνει όλες τις σχετικά με την πώληση ενέργειες (καθορισμού τιμής πώλησης, φωτογράφιση, φόρτωση πληροφοριών, αποστολή, φόρτωση χρημάτων στον λογαριασμό του χρήστη, με τη μορφή πίστωσης).

Παράλληλα, η Zalando ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο θα επεκτείνει την υπηρεσία της και σε άλλες αγορές (Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Πολωνία), ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ήδη από το 2018 η Zalando ενασχολείται με την πώληση μεταχειρισμένων ρούχων μέσω της Zalando Wardrobe, υπηρεσία που μετονομάστηκε πρόσφατα σε Zalando Zircle. Μάλιστα η Zalando Zircle εμφανίζετε στην πλατφόρμα της Zalando η πωλήτρια των pre-owned εμπορευμάτων.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στην γκάμα μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης της Zalando Zircle, συμπεριλαμβάνονται και ρούχα της Zara και Η&M, όπως συμβαίνει αντίστοιχα στην πλατφόρμα της Sellpy (H&M) („Η H&M ετοιμάζεται να λανσάρει την πλατφόρμα μεταχειρισμένων ενδυμάτων Sellpy στην Ελλάδα“).

Αντίθετα, ρούχα της Zara και H&M δεν συμπεριλαμβάνονται προς το παρόν στην πλατφόρμα της Zalando, ενώ μένει να δούμε – κάτι που θεωρείται βέβαιο – εάν η επόμενη κίνηση της Zalando είναι η ενασχόληση της και με το επιχειρηματικό μοντέλο ενοικίασης ρουχισμού και αξεσουάρ, όπως εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία από την Rent the Runway.

Η πορτογαλική νεοφυής επιχείρηση Chic by Choice, η οποία πρώτη λειτούργησε πλατφόρμα ενοικίασης πολυτελών φορεμάτων στην Ευρώπη, κήρυξε το 2019 πτώχευση („Chic by Choice: From Forbes’ 30 Under 30 to insolvency“).

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Fashion, Recommerce, Trends

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: