Η Decathlon μετασχηματίζει το eShop της σε πλατφόρμα – marketplace

Η γαλλική αλυσίδα αθλητικών ειδών Decathlon ανακοίνωσε ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους θα μετασχηματίσει το διαδικτυακό κατάστημά της σε πλατφόρμα – marketplace, με το Βέλγιο να είναι η πρώτη χώρα που θα υλοποιήσει τον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου.

Το παραπάνω έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον πάροχο λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου πλατφορμών, τη γαλλική Mirakl (αυτή έλαβε πρόσφατα νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 300 εκατ. δολαρίων), ενώ στις αρχές του νέου έτους η Decathlon σχεδιάζει να μετασχηματίσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου αυτή δραστηριοποιείται.

Η γαλλική εταιρεία δισεκατομμυρίων, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελληνική αγορά („Decathlon: Με πωλήσεις 11 δισ. ευρώ δρομολογεί την είσοδό της στην ελληνική αγορά) από το 2018, εμφάνισε το 2019 πωλήσεις ύψους 12,4 δισ. ευρώ (+9%), ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις της αντιπροσωπεύουν μονάχα το 7,7% των συνολικών πωλήσεων.

Decathlon: Εξέλιξη τζίρου 2010_2019

Στο παρελθόν σάς είχα επεξηγήσει γιατί οι έμποροι θα πρέπει να αναπτύξουν επιχειρηματικά μοντέλα – οικοσυστήματα πλατφορμών („Το Αλφαβητάρι της Οικονομικής των Πλατφορμών“), ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες – marketplace τύπου Amazon, Zalando, Alibaba και Allegro είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της επιδημίας του κορωνοϊού (Ο κορωνοϊός και οι συνέπειες στο Εμπόριο“).

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Fashion, Trends

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: