Η Honest της Jessica Alba άντλησε 413 εκατ. δολάρια από την IPO

Η Honest Company της διάσημης ηθοποιού Jessica Alba άντλησε 413 εκατ. δολάρια από την αρχική δημόσια προσφορά μετοχών (IPO) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πουλώντας 25,8 εκατ. μετοχές στα 16 δολάρια η μια. Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, η μετοχή της επιχείρησης ειδών προσωπικής φροντίδας έκανε άλμα 32,62% στα 21,22 ευρώ – η οποία και της προσδίδει σήμερα κεφαλαιοποίηση ύψους 2 δισ. δολαρίων („Jessica Alba’s Honest Co. shines in market debut“).

Αρχικά η εταιρεία έγινε γνωστή για τις παιδικές πάνες της και το επιχειρηματικό μοντέλο του συναισθηματικού έντιμου εμπορίου (Honest Commerce), ενώ το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας διευρύνεται συνεχώς.

The Honest Company's Evolution

Βέβαια, στο παρελθόν η εταιρεία έχει κατηγορηθεί για ψευδείς ετικέτες στα προϊόντα.

Πωλήσεις και ζημιές

Το 2020, η εταιρεία κατάφερε εν μέσω πανδημίας να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 28%, στα 301 εκατ. δολάρια. Το 55% των πωλήσεων προήλθε μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών πωλήσεων, ενώ οι διεθνείς πωλήσεις αντιπροσωπεύουν το 2% (6 εκατ. δολάρια) των συνολικών πωλήσεων.

Υπενθυμίζω ότι από τα μέσα του 2018, η γερμανική Douglas έχει αναλάβει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της Honest στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από την άλλη, η εταιρεία συνεχίζει να είναι ζημιογόνος. Ωστόσο, η εταιρεία κατάφερε να μειώσει κατά το ήμισυ τις ζημιές της, από 31 εκατ. δολάρια στα 13 εκατ. δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες για την στρατηγική και την πορεία της The Honest Company, μπορείτε να βρείτε στο ενημερωτικό δελτίο της.

Σχετικά άρθρα:Categories: E-Beauty, e-commerce, Multichannel Commerce

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: