Dollar Shave Club: Το Abo-commerce «στην κόψη του ξυραφιού»!

Κάτι πρέπει να ήξερε ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής και δισεκατομμυριούχος Warren Buffett,  όταν το 1988 αγόρασε μετοχές της Gillette, θυγατρική σήμερα της Procter & Gamble (P&G). Ο ίδιος μάλιστα, όταν ρωτήθηκε γιατί επένδυσε στην Gillette, απάντησε: «Οι άνδρες θα συνεχίζουν και στο μέλλον να ξυρίζονται». Φυσικά, ανεξάρτητα από το σχόλιό του, αυτό που προέβλεψε πολύ καλά ο Warren Buffett ήταν το τεράστιο περιθώριο κέρδους που θα απέφερε μια τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα (δέστε τα ενδιαφέροντα νούμερα).

Ένα νέο Start-up ήρθε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προμηθευόμασταν μέχρι σήμερα τα ξυραφάκια μας. Το Dollar Shave Club είναι μια συνδρομητική υπηρεσία (abo-commerce),  μέσω της οποίας ο καταναλωτής μπορεί να λαμβάνει τα ξυραφάκια που επιθυμεί κάθε μήνα στο σπίτι του. Η εταιρεία προσφέρει τριών ειδών ξυραφάκια με διαφορετικές τιμές, στην τιμή δηλαδή του ενός δολαρίου, των έξι και εννέα δολαρίων.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Ήδη από το 2009 η βελγική Razwar προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία (με ετήσια συνδρομή αντί για μηνιαία). Αυτό που ξεχωρίζει στην Dollar Shave Club όμως, πέρα από τη χαμηλή τιμή, είναι ο τρόπος επικοινωνίας της υπηρεσίας. Το Viral βίντεο στην ιστοσελίδα μεταφέρει εξαιρετικά τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας ενός Start-up. Αυτό φαίνεται να έπεισε  διάφορους γνωστούς επενδυτές  οι οποίοι επένδυσαν αρχικά 1 εκατ. δολάρια στο Start-up.

Στα μελλοντικά σχέδια της παραπάνω εταιρείας είναι και ο εμπλουτισμός της πλατφόρμας και με άλλα προϊόντα περιποίησης, όπως με αφρό ξυρίσματος καθώς και με λοσιόν ξυρίσματος.

Ξυραφάκια χρειάζεται ο άνδρας και η γυναίκα ακόμα και σε περίοδο κρίσης. Το θέμα είναι πως θα βιώσει την παραπάνω υπηρεσία ο καταναλωτής. Πάντως, οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι και πολύ θετικές. Δυστυχώς, η ιστοσελίδα της Dollar Shave Club «κολλάει» και ως εκ τούτου η επιτυχία του επιχειρηματικού μοντέλου βρίσκεται «στην κόψη του ξυραφιού»!

Σχετικά άρθρα:



Categories: Abo-Commerce, E-Beauty, e-commerce, Shopping Clubs

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from neoecommerce

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading