Dollar Shave Club: Το Abo-commerce «στην κόψη του ξυραφιού»!

Κάτι πρέπει να ήξερε ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής και δισεκατομμυριούχος Warren Buffett,  όταν το 1988 αγόρασε μετοχές της Gillette, θυγατρική σήμερα της Procter & Gamble (P&G). Ο ίδιος μάλιστα, όταν ρωτήθηκε γιατί επένδυσε στην Gillette, απάντησε: «Οι άνδρες θα συνεχίζουν και στο μέλλον να ξυρίζονται». Φυσικά, ανεξάρτητα από το σχόλιό του, αυτό που προέβλεψε πολύ καλά ο Warren Buffett ήταν το τεράστιο περιθώριο κέρδους που θα απέφερε μια τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα (δέστε τα ενδιαφέροντα νούμερα).

Ένα νέο Start-up ήρθε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προμηθευόμασταν μέχρι σήμερα τα ξυραφάκια μας. Το Dollar Shave Club είναι μια συνδρομητική υπηρεσία (abo-commerce),  μέσω της οποίας ο καταναλωτής μπορεί να λαμβάνει τα ξυραφάκια που επιθυμεί κάθε μήνα στο σπίτι του. Η εταιρεία προσφέρει τριών ειδών ξυραφάκια με διαφορετικές τιμές, στην τιμή δηλαδή του ενός δολαρίου, των έξι και εννέα δολαρίων.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Ήδη από το 2009 η βελγική Razwar προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία (με ετήσια συνδρομή αντί για μηνιαία). Αυτό που ξεχωρίζει στην Dollar Shave Club όμως, πέρα από τη χαμηλή τιμή, είναι ο τρόπος επικοινωνίας της υπηρεσίας. Το Viral βίντεο στην ιστοσελίδα μεταφέρει εξαιρετικά τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας ενός Start-up. Αυτό φαίνεται να έπεισε  διάφορους γνωστούς επενδυτές  οι οποίοι επένδυσαν αρχικά 1 εκατ. δολάρια στο Start-up.

Στα μελλοντικά σχέδια της παραπάνω εταιρείας είναι και ο εμπλουτισμός της πλατφόρμας και με άλλα προϊόντα περιποίησης, όπως με αφρό ξυρίσματος καθώς και με λοσιόν ξυρίσματος.

Ξυραφάκια χρειάζεται ο άνδρας και η γυναίκα ακόμα και σε περίοδο κρίσης. Το θέμα είναι πως θα βιώσει την παραπάνω υπηρεσία ο καταναλωτής. Πάντως, οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι και πολύ θετικές. Δυστυχώς, η ιστοσελίδα της Dollar Shave Club «κολλάει» και ως εκ τούτου η επιτυχία του επιχειρηματικού μοντέλου βρίσκεται «στην κόψη του ξυραφιού»!

Σχετικά άρθρα:



Categories: Abo-Commerce, E-Beauty, e-commerce, Shopping Clubs

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.