Alibaba: Το παραδοσιακό ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο λάθος δρόμος

Πρόσφατα, σε μια εξαιρετική ομιλία του, ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Alibaba Jack Ma επεξήγησε ότι το παραδοσιακό ηλεκτρονικό εμπόριο της Amazon και της ebay είναι ο λάθος δρόμος και ότι σε δέκα χρόνια από τώρα, κανένας δεν θα μιλάει πια για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, καθώς αυτό θα έχει γίνει κομμάτι της καθημερινής μας ζωής όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

alibaba_group1_logo_min

Ο ίδιος, στην παραπάνω παρουσίαση επεξήγησε ότι έπρεπε να αναπτύξει το οικοσύστημα των διαφόρων υπηρεσιών της Alibaba για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα. Σήμερα ο όμιλος της Alibaba αντιπροσωπεύει το 5% της συνολικής αξίας τους λιανεμπορίου της Κίνας.

Δείτε την εξαιρετική ομιλία του Jack Ma στο παρακάτω βίντεο:

Πρόσφατα, η Alibaba διασπάστηκε σε 25 επιχειρηματικές μονάδες. Βασικός στόχος αυτής της τρίτης αναδιάρθρωσης που πραγματοποιείται σε λιγότερο από δύο χρόνια είναι η ευέλικτη ανταπόκριση στις προκλήσεις της ταχείας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα. Η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων (Gross Merchandise Value) που διακινούνται στις πλατφόρμες της Alibaba εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις της για το 2012 των 158 δισ. δολαρίων.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι η διείσδυση του διαδικτύου στην Κίνα ανέρχεται μόνο  στο 42,1% των νοικοκυριών, ο στόχος που έχει θέσει η Alibaba να γίνει ο βασιλιάς του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν είναι ουτοπία.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.