Προχθές ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η γερμανική Tegut, η θυγατρική του ελβετικού Ομίλου Migros έκλεισε στρατηγική συμφωνία με την Amazon. Μέσω της παραπάνω διμερής συμφωνίας, η Tegut θα προμηθεύει την Amazon με είδη σούπερ μάρκετ και προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας τα οποία στη συνέχεια αυτή θα τα διαθέτει στα Prime μέλη της (Prime Now, Prime Pantry και Amazon.de). Ας σημειωθεί εδώ, πως αντίστοχη συνεργασία τρέχει η Amazon με την Morrisons στην βρετανική αγορά (Amazon: Ξεκινάει συνεργασία με την Morrisons – χτυπάει την βρετανική αγορά σούπερ μάρκετ, ενώ παράλληλα πιέζει την Ocado).
Από στρατηγικής απόψεως, η παραπάνω κίνηση της Migros ξεχωρίζει για δύο λόγους: Πρώτον διότι η Tegut δεν λειτουργεί ηλεκρονικό κατάστημα και δεύτερον διότι η Migros λειτουργεί στην Ελβετία το LeShop, το κορυφαίο διαδικτυακό σούπερ μάρκετ της ελβετικής αγοράς (LeShop: Αύξηση των πωλήσεων κατά 3,5% στα 182,1 εκατ. ελβετικά φράγκα). Ως εκ τούτου, με την υποστήριξη της Amazon η Tegut θα επεκταθεί και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της Γερμανίας, όπου δεν δραστηριοποιείται εμπορικά.
Βέβαια, το πιο σημαντικό δίδαγμα αυτής της στρατηγικής είναι: Αν δεν µπορείς να νικήσεις την Amazon, συνεργάσου µαζί της!
Η Amazon φημολογείται ότι θα λανσάρει σύντομα την υπηρεσία της Amazon Fresh (Ξεκίνησε η υπηρεσία Amazon Fresh στο Λονδίνο) και στη γερμανική αγορά.
Σχετικά άρθρα:
- Με ποια στρατηγική θα διεισδύσει η Amazon τελικά στην ελληνική αγορά;
- Ξεκίνησε η υπηρεσία Amazon Fresh στο Λονδίνο
- Amazon: Ξεκινάει συνεργασία με την Morrisons – χτυπάει την βρετανική αγορά σούπερ μάρκετ, ενώ παράλληλα πιέζει την Ocado
- Η Amazon στήνει τοπικά κέντρα διαλογής στη Γερμανία – τρέμουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ!
- Prime Now: Μέσα σε 60 λεπτά θα παραδίδει τις παραγγελίες η Amazon
- Amazon: Prime Pantry – Η νέα υπηρεσία παράδοσης μη ευπαθή προϊόντων
- Amazon Fresh: Η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων στον κλάδο του eFood
- eFood: Ο Γίγας που περιμένει να τον ξυπνήσουν